Dünya, Güncel

Rusya’dan Kayseri’ye direkt uçuşlar yeniden başladı

Uzun süredir yapılmayan Rusya’dan Kayseri’ye direkt uçuşlar yeniden başladı. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in Ulaştırma Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler olumlu sonuçlandı ve Moskova-Kayseri, Kazan-Kayseri ve St.Petersburg seferlerinin yeniden başladığı duyuruldu.

Özellikle kış turizmi açısından Kayseri – Rusya direk uçuşlar büyük önem taşıyor. Pandemi öncesi yapılan seferler, uzun süredir yapılamıyordu. Seferlerin yeniden başlaması için Vali Gökmen Çiçek, Ulaştırma Bakanlığı yetkilileriyle konuyu masaya yatırdı. Görüşmeler olumlu sonuçlandı ve Moskova-Kayseri, Kazan-Kayseri ve St.Petersburg seferlerinin yeniden başladığı açıklandı.

Kayseri Turizm İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Sarıçam, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle yurt dışından gelen turist sayısında düşüş yaşandığını söyledi. Sarıçam, “Kış dönemi için ise Erciyes Kayak Merkezimiz var. Burası da Kayseri Büyükşehir Belediyemizin yatırımları ile uluslararası alanda sayılı kayak merkezleri arasına girdi. En çok turisti ise Rusya, Ukrayna, Belarus gibi ülkelerden almaktaydık. Fakat buna Rusya-Ukrayna savaşı büyük sekte vurdu. Geçtiğimiz kış buralardan turist ağırlayamadık. Savaştan sektörümüz olumsuz yönde etkilemiş ve bu ülkelerden gelen turist sayımızda büyük düşüşler yaşamıştık. Rusya’dan direk uçuşların iptali konusunda ise sayın valimizin yardımını talep etmiştik. Ulaştırma Bakan Yardımcımızı hemen aradı ve sıkıntımızı dile getirdi. Kış sezonunda Rusya’dan seferlerin önemine değindi. Bugün öğrendik ki Rusya yetkililerin onayı ile Kayseri’ye direkt uçuşlar yeniden başlamıştır” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir