Güncel, Politika

Kayseri milletvekilleri TBMM’de yemin etti

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 28’inci yasama dönemi bugün başladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yönettiği ilk oturumda Kayseri milletvekilleri sırayla yemin etti.

TBMM 28’inci yasama dönemi vekillerin yemin töreniyle başladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, meclise giren en yaşlı vekil sıfatıyla oturumu açtı ve yönetti. Yeni milletvekilleri alfabetik sıraya göre yemin etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törende Kayseri milletvekilleri sırayla yemin etti.

Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, bakanların sonra yemin etmesi kararı nedeniyle bugün yemin etmedi.
AK Parti Kayseri Vekilleri Ayşe Böhürler, Şaban Çopuroğlu, Murat Cahid Cıngı, Sayın Bayar Özsoy;
CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç; Saadet Partisi Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan (CHP listesinden seçildi); MHP Kayseri Milletvekilleri İsmail Özdemir, Baki Ersoy; İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş yemin etti.

MİLLETVEKİLİ YEMİNİ

“Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyet’e ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa’ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir