Dünya, Güncel

İSRAİL PROTESTO EDİLDİ

İsrail’in Filistin’e yaptığı zulmü kınamak maksadıyla protesto gerçekleştirildi. Yapılan protestoda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun pankartı darağacına temsili olarak asıldı.

Kayseri Sivaslı Dernekler Platformu ve Yozgat bozuklular derneği tarafından Cumhuriyet meydanında İsrail’in Filistin’e yaptığı zulmü kınamak maksadıyla protesto gerçekleştirildi. Yapılan protestoda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun pankartı darağacına temsili olarak asıldı.

Yaptığı basın açıklamasında Avrupa’da bazı şehirlerde Filistin’e destek protestolarının yasaklandığını belirten, Bozok Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Kuddusi Erkılıç; “Gazze’de insanların üstüne her gün binlerce bomba yağdırılmakta camiler, kiliseler ve çok daha da önemlisi insanların tedavi aldığı hastaneler bombalanmakta, yaralıları taşıyan ambulanslar dahi vurulmakta, küvezdeki bebekler, çocuklar ve analar katledilmekte, insanlar aç susuz elektriksiz, yakıtsız ve iletişimsiz bırakılarak Filistin halkı yok edilmektedir. Bütün bu yapılanlar insanlık suçudur, katliamdır, savaş suçudur, etnik temizliktir ve de soykırımdır. Filistin katliamı süreci güya iyi bildiğimiz Batı Evrenselliğinin ikiyüzlülüğünü açıkça ortaya çıkaran bir mecra olmuştur. Üniversite öğrencilerinin Filistin katliamını lanetleyen gösterilerini okullarında yapılmasına izin veren rektörleri dahi istifaya zorlayacak kadar aleni siyonizm destekçisi bir Amerika var. Kaldı ki bu üniversiteler Harvard gibi dünyanın göz bebeği olan çocukların gittiği üniversitelerdir. Ayrıca stadyumlar da dahi Filistin’i destekleyen pankartların açılmasına izin vermeyen ve hatta sokaklarda Filistin destekçisi gösterileri yasaklayan bir Avrupa var” diye konuştu.

İsrail devletinin kullanımı yasak olan silahları ve bombaları kullandığını dile getiren, Bozok Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Kuddusi Erkılıç; “Başta ABD olmak üzere ateşkese karşı çıkan birkaç gelişmiş ülke de bu soykırım suçuna ortak olmaktadırlar. Terör devleti İsrail’in niyeti bellidir. Yıllardır sistemli bir şekilde Filistin topraklarını göstere göstere gasp etmekte, çalmakta ve katillikle ele geçirmektedir. Sonraki niyetin ise hiç nedeni de ortaya alenen söylemektedir. İlerideki planı arzı mevuddur. Yani Türkiye topraklarının büyük bir kısmıyla birlikte Fırat Dicle topraklarını ele geçirmektir. Katil İsrail yönetimi utanmadan kullanılması yasak olan birtakım bombaları; örneğin fosfor bombaları ve diğer kimyasal silahları kullanabilmektedir ve bunları da kimden aldığı zaten bellidir. Hastaneleri, hastanelerin etrafına sığınmaya çalışan insanları kadınları, sivilleri, doktorları, sağlık personellerini hatta yaralıları ve ambulansları bombalamaktadırlar. Doktorlar, sağlık çalışanları eşit alınmakta hizmetten uzak bırakılmakta ve insanların topluca katline aracı kılınmaktadır. Bütün dünyada Filistin katliamını lanetleyen sanatçılar, sporcular, aktivistler ve bazı firmalar adeta aforoz edilmekte tarihte bildiğimiz şekilde ve adeta linç girişine maruz bırakılmaktadır.” Dedi.

Öte yandan İsrail’in daha fazla güçlenmemesi için boykotların devam etmesini dilediğini de belirten Bozok Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Kuddusi Erkılıç; “Katil İsrail’in ve yönetiminin gelecekte birleşmiş milletler tarafından en ağır şekilde dışlanmasını, uluslararası ceza mahkemelerinde yargılanmasını ve bunun lafta kalmamasını son yıllarda yaşadığımız Sırbistan katliamına benzetilmemesini ve adeta ciddi bir şekilde sonuçlandırarak İsrail’in cezasının hatta destekçilerin de cezasının kesilmesini istiyoruz. Bilinmelidir ki zulüm sonsuza kadar sürmemiştir zulüm ile abad olunmamıştır. Bilinsin ki bizim tarihimiz apansız bir gece gelenler bu fikrin şuuruna ve sorununa sahip dünyayı adalet ve huzur kılan sultanlarla, liderlerle ve de serden geçtilerle doludur. Cumhurbaşkanımızın şahsında yüce Türkiye Cumhuriyeti devletimizin ve zulmün durdurulmasına karşı çaba gösteren diğer devletlerin girişimlerinin ve duruşlarının örnek alınmasını ve bir an önce ateşkes sağlanarak bu sürecin sonlandırılmasını, zulmün, katliamların bitmesini istiyoruz. Yaşadığımız şu son üç ayda Filistin ve Gazze halkına destek vermekten çekinen malum ülkeleri burada huzurunuzda kınıyor ve akıllarını başlarına devşirmelerini istiyorum.Herkesin elinden geldiği kadarıyla siyonistlerin ve katil İsrail’e destek verenlerin daha fazla güçlenmemeleri için kaynaklarını besleyecek her türlü yardımdan, alışverişten uzak durmayı, boykot etmeyi hatta mümkünse şu an kazandığımız şuuru ömrümüz boyunca sürdürmeyi diliyorum” ifadelerinde bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir