Ekonomi, Güncel

Bir gül 75 ila 150 lira arasında değişiyor

KAYSERİ (1HA – ÖZEL) – Sevgililer gününe saatler kala çiçekçilerde hazırlıklarını tamamlarken bir gül 75 ila 150 lira arasında tezgahlardaki yerini aldı.

14 Şubat Sevgililer Günü öncesi çiçekçiler yoğun bir mesai ile hazırlıklarını tamamlıyor. Sevgililer günün simgesi olan bir gül ise 75 ila 150 lira arasında tezgahlardaki yerini aldı. geçen seneye oranla gülün yüzde 200 zamlandığını dile getiren Esnaf Abdullah Maraşlı, “Yarın sevgililer günü 14 Şubat’a saatler kaldı. Hazırlıklarımızın yüzde 90’nını tamamladık. Ufak tefek eksikliklerimiz kaldı. Bu yıla kadar genelde kırmızı gül, kırmızı karanfil ve papatya tercih ediliyordu. Ama bu sene artık daha farklı modeller tercih ediliyor. Ayıcık buketi, kelebek buketi, ışıklı buketler daha çok talep ediliyor. Bunların satışı daha çok olduğu için ağırlıklı olarak bu tür ürünlerde hazırlığımız var. Bir gül geçen seneye oranla ortalama yüzde 200 zamlandı. Geçen sene 50 ila 75 lira aralığında bir gülü satıyorduk, bu sene ise gülün kalitesine göre 75 ila 150 lira arasında değişiklik gösteriyor. Güllerin fiyatı da kalitesine göre değişiyor. Maliyetler arttığı için bu durum gül fiyatlarına da yansıyor” ifadelerini kullandı.

‘GÜL BUKETLERİMİZİN FİYATI DA 300 LİRADAN BAŞLAYIP 5 BİN LİRAYA KADAR ÇIKABİLİYOR’

Gül buketlerinin 300 liradan başlayıp 5 bin liraya kadar çıktığını dile getiren Esnaf Maraşlı, “Kayseri’ye güllerimiz genelde İzmir, Yalova, Antalya, Adana, Mersin’den geliyor. Yurt dışından gelen ithal güllerimizde mevcut. Ortalama gül buketlerimizin fiyatı da 300 liradan başlayıp 5 bin liraya kadar çıkabiliyor” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir