genel haber, Güncel

Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü etkinliğinde çocuklar eğlendi

Kocasinan Özel Çocuklar okulunda 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Gününü kutlamak maksadıyla etkinlik düzenlendi.

Kocasinan Özel Çocuklar okulunda 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Gününü kutlamak maksadıyla etkinlik düzenlendi. Etkinliğe okul idaresi, öğretmenler, Down sendromlu öğrenciler ve Sinan Chef katılım sağladı. Etkinliğe katılan öğrenciler dans etkinliğinin hemen ardından pasta kestiler.

Down sendromlu öğrencilerin her zaman yanında olduklarını ifade eden Kocasinan Özel Çocuklar Okul Müdürü İbrahim Demirdağ; “Down sendromlu demek +1 farkla hep aynı tatlılıkla, hep aynı başarıyla şekillenen çocuklarımızdır. Down sendromlu olmak aslında bir ayrıcalıktır. Biz bugün Antalya’ya yola çıkacağız bir Down sendromlu öğrencimiz yarın Kayseri’nin adına dünya şampiyonasında yarışacak bu da demek oluyor ki Down sendromlular hiçbir şeyden geri kalmıyor. Biz Down sendromluları çok seviyoruz onlarla birlikte olmak çok güzel. Hem Kayseri özel çocukları topluma kazandırma derneği hem de Kayseri özel çocuklar rehabilitasyon merkezi olarak biz her zaman onların yanındayız. Sinan chef’e çok teşekkür ediyorum tanıştığımız günden beri hep burada hem kendi evini bize defalarca açtı hem bizi burada defalarca ziyaret etti hep arkamızda, yanımızda oldu” dedi.

Bu etkinliğe katılmaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade eden Sinan Chef restoran sahibi Sinan Yavuz; “Down sendromlular farkındalık gününde okulumuzdan gelen davet üzerine katılım sağladım onur ve gurur duydum. Özel çocuklarımızı çok seviyoruz, Down sendromluları çok seviyoruz. Çok mutlu olduk çocuklarla eğlendik. Hocalarıma, okul müdürümüze emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum harika bir görüntü oldu bu etkinliğe katılmaktan dolayı çok mutluyuz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir