Asayiş, Güncel

Kılıçdaroğlu’na ‘Adalet Yürüyüşü’ sırasında saldırı girişimi davasına devam edildi

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘Adalet Yürüyüşü’ sırasında saldırı girişimine ilişkin görülen ve Yargıtay tarafından bozulan davanın görülmesine devam edildi.

CHP eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Haziran 2017’de başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü sırasında kiralık minibüsle saldırı planladıkları iddiasıyla Kocaeli ve Kayseri Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen ortak operasyonda yakalanan, terör örgütü DEAŞ şüphelisi O.K.’nın da aralarında olduğu 5 kişi, gözaltına alınıp tutuklandı. Soruşturma sonunda 5’i tutuklu, 1’i firari, toplam 28 sanık hakkında, birleşen 2 dosyada, ‘anayasayı ihlal’, ‘tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs’ ve ‘silahlı terör örgütü üyesi olma’ suçlarından dava açıldı.
Birleşen ve ayrılan dosyalar neticesinde Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi sanıklar hakkında verilen bazı kararlara yönelik yapılan temyiz taleplerinin de esastan reddine karar vererek, onanmasına hükmetti. Bugün görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar E.E., E.K. ve G.K. katılırken sanıklardan O.Y., F.Ö., O.E., S.İ., S.A., K.K.’nin avukatı katıldı. Duruşma eksiklerin giderilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir