Asayiş, Güncel

Erkilet Bulvarı’nda kazaların önlenmesi için üst geçit ve EDS talep ediliyor

Kayseri’de Erkilet Bulvarı’nda yaşanan trafik kazaları sebebiyle mahalle sakinleri üst geçit ve EDS sistemi yapılmasını ve kazaların önlenmesini talep ediyor. Sancaktepe Mahalle Muhtarı Hüseyin Aydın talebi dile getirerek,

Kayseri’nin Kocasinan ilçesine bağlı Erkilet Bulvarı’nda mahalle sakinleri tarafından maddi hasarlı ve can kaybı yaşanan kazalar olduğu dile getirilerek yetkililerden üst geçit ve EDS talep ediliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Sancaktepe Mahalle Muhtarı Hüseyin Aydın, “Araçların yoğun geçtiği bu bölgede çok sayıda kaza oluyor. Kurban bayramı yaklaştı buradaki kavşakta karşıdan gelen araç yoğunluğu çok fazla olduğu için bekleme yaşanıyor mahalledeki en büyük sıkıntımız şu an buradaki kavşak ve buraya bir üst geçit talebinde bulunuyoruz. Buradaki Kosova parkının yoğunluğunun azaltılması hem de çocuklar bu yolu yoğun bir şekilde kullanıyor. Huzur evine gelen insanlar hafta sonları ziyarete geliyorlar burada trafik yoğunluğu da oluyor gelen araçlar buradaki yolu çok fazla daralttığı için çok fazla kaza oluyor. Biz buna bir önlem alınmasını istiyoruz daha fazla canlar yanmasın yakın zamanda burada bir trafik kazası da oldu biz bu tarz olayların artık olmamasını istiyoruz. Mahalle olarak buraya bir üst geçit talebinde bulunuyoruz, ışıklandırma çalışmalarının hızlandırılmasını istiyoruz ve aynı zamanda biz bu yola EDS istiyoruz” diye konuştu.

Mahalle Sakini Selim Belviranlı ise, “Sadece anneler gününde şu kavşakta 3 tane kaza oldu. Bu kazaların sebebi iki karşı yoldan gelen araçlar sorun yaşıyor buraya ışıklandırma sistemi istiyoruz. Burada 200 hızında giden araçlar gördüm yetkililerin bu durumu çözmesini istiyorum bu kavşağa birden fazla önlem alınması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir