genel haber, Güncel

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 1000 ADET KOMBİ DAĞITTI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Enerji Yatırımları Tanıtımı ve Bin Kombi Dağıtım Töreni düzenlendi. Törende; canlı yayın eşliğinde Biyogaz Enerji Santrali’yle Kaski Güneş Enerji Santrali’nin açılışı yapılırken dağıtılacak bin kombinin 7’si de vatandaşlara önden teslim edildi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nce Enerji Yatırımları Tanıtımı ve Bin Kombi Dağıtım Töreni gerçekleştirildi. Törene; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekilleri S. Bayar Özsoy, Murat Cahid Cıngı ve Şaban Çopuroğlu, AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katılım sağladı.
Törende; canlı yayın eşliğinde Biyogaz Enerji Santrali’yle Kaski Güneş Enerji Santrali’nin açılışı yapıldı ve dağıtılacak olan bin kombinin 7’si vatandaşlara önden teslim edildi.
‘ŞEHİRLERİN GELECEĞİ, YEREL YÖNETİCİLERİN UFKUYLA DOĞRU ORANTILIDIR’
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bütçesiyle bütün belediyeleri ve Kayseri’yi sonuna kadar destekleyeceğini söyleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Şehirlerin geleceği, o şehirde yaşayan yerel yöneticilerin ufuklarıyla doğru orantılıdır. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın ne kadar imkânı varsa tüm belediyelerimize ve Kayserimize helâl olsun” dedi.
Kayseri’nin Avrupa standartlarına göre sanayi şehri olması sebebiyle çevre kirliliğine daha çok dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Vali Gökmen Çiçek, temiz bir çevre ve şehir adına bu yatırımları önemsediğini belirtti.
‘KOMBİYLE KÖMÜR GÜRUHU BERTARAF OLACAK’
Hanelere dağıtılacak kombilerin kadınlar için çok önemli olduğunu belirten AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, “Çevre kirliliğini önlemenin en kestirme yolu temiz yakıttan geçiyor. İnşallah şehrimizde doğal gaza ulaşmayan hiç kimse kalmayacak, vatandaşlarımız bu kışta da temiz enerjiyle her tarafta karşılaşacak. Kombileri kullanacak bütün vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz; Büyükşehir Belediyesi, o evlerdeki hanımefendileri düşündükleri için bu kombileri veriyorlar, çünkü bir evin yükünü hanımlar çekiyor. Kombi sonucunda kömür güruhu bertaraf olacak” dedi.
‘2035’TE ENERJİ TÜKETİMİ 510,5 MİLYAR KİLOWATT’A ULAŞACAK’
Ülkede her geçen yıl enerji tüketiminin arttığını ve bu kapsama göre çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Biz bu çalışmaları yaparken hem geleceğe ümitle bakarken hem de ülkemizdeki enerji tüketimi 2021 yılında 331 milyar kilowatt/saat, elektrik tüketim oranı da benzer şekilde devam etmekteyken Türkiye Ulusal Enerji Planı çalışmasına göre elektrik tüketimi, 2025 yılında 380,2 milyar kilowatt/saat , 2030 yılında da 455,3 milyar kilowatt/saate, 2035 yılındaysa 510,5 milyar kilowatt/saate ulaşacağı ön görülmektedir. Bizler bu alanda neler yapacağımıza kafa yorarak yenilenebilir enerji alanında da üzerimize düşeni yapmakta gayret gösteriyoruz” şeklinde konuştu.
Türkiye’de Gold sertifikaya sahip 6 tesisten irisi olan katı atık düzenleme tesisiyle 140 milyon metreküp sera gazı salınımını engellediklerine vurgu yapan Başkan Büyükkılıç, “Yenilenebilir enerji bağlamında; özellikle GES’ler (Güneş Enerji Santralleri) kapsamında yapılan Enerji Bakanlığımızın çalışmalarını da yakından takip ediyoruz. Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak; Türkiye’de Gold sertifikasını almaya hak kazanan 6’ncı tesis olan, 16 megawatt lisansa sahip, 29 milyon 500 bin Euro değerindeki katı atık düzenleme, depolama tesisinin kurulduğu günden beri 274 milyon bin kilowatt/saat enerji üretilmiş, bu sayede 140 milyon metreküp sera gazı salınımı engellenmiş ve ortaya çıkan atığın sıfır atık prensibi içerisinde 11 bin metrekare alana kurulu topraksız domates seramızı yetiştirmek için kullanılmıştır ve 500 bin ton da domates üretilmiştir. Bu çalışmalarımızı yaparken; GES yatırımlarının yanı sıra Ulaşım A.Ş. bünyesinde İncesu Bölgesi’nde kuracağımız, 22,5 milyon Euro’ya inşa etmeyi planladığımız, 22 megawattlık enerji üretim kapasitesine sahip, yılda 70 milyon kilowatt/saatlik enerji üretecek tesisimiz için ilgili kurumlarımızca yapılan teknik değerlendirme sonucu uygunluk alınarak büyük bir ilerleme kat edilmiştir. Ayrıca yine çevre kirliliğini önlemek amacıyla gecekondulaşmayı önleyen, Eskişehir Bağları’nda yakıt vasfından kaynaklı şehrimizde oluşan hava kirliliği göz önüne alınarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızca yaptığımız ‘tesisat sizden, kombisi bizden’ isimli projeyle bin kardeşimize ilk etapta kombi dağıtacağımızı ve daha sonrasında da projeyi 4 bin kombiye yükselteceğimizi de belirtiyoruz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir