Güncel, Politika

NORMALLEŞECEK MİYİZ ?

 (RAPOR38)- Normalleşme adımlarının 1 Mart itibariyle atılacağının açıklanmasıyla büyük beklentiye giren esnafların gözü-kulağı yarın yapılacak kabine toplantısında olacak.

Eğitim, kapalı işyerlerinin açılması, sokağa çıkma yasağının gevşetilmesi gibi  konularda ilgili önemli kararların alınmasının beklendiği kabine toplantısı sonrası yapılacak açıklamalar ve alınacak kararlar merak konusu oldu.

Son günlerde bir çok ilde koronavirüs vakalarında artış görülmesi, normalleşme adımlarını nasıl etkileyeceği  yarın belli olacak. Türkiye genelinde çok az sayıda ilde  riskin düşük olduğu, bu illerin de ekonomik olarak  küçük olması nedeniyle  yüksek  riskli iller için sürecin uzayabileceği konuşuluyor.

Ciddi sayıda ilde normalleşme adımlarının atılmaması durumunda ise, bu durumdan en çok kapalı bulunan esnaflar etkilenecek. Geçtiğimiz günlerde işyerlerine “ nefes alamıyoruz” pankartları asan  ve 1 Mart tarihini dört gözle ve umutla bekleyen işyeri sahipleri, alınacak kararlardan dolayı yeni bir hayal kırıklığı yaşamak istemiyor.

İller bazında 3.hafta verileri de yarın açıklanacak. Açıklanacak rakamların alınacak kararlarda büyük ölçüde etkili olacağı ifade ediliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir