genel haber, Güncel

YENİ YIL MESAJLARI

KAYSO Başkanı Büyüksimitci’den Yeni Yıl Mesajı

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci yeni yıl dolayısıyla yazılı bir açıklama yaparak, 2022’nin Türkiye başta olmak üzere tüm dünyaya sağlık, barış ve refah getirmesi dileğinde bulundu.

KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: Ülkemiz ve dünya adına zorlu süreçlerden geçtiğimiz bir yılı daha geride bıraktık. Türk ekonomisi Koronavirüsün etkilerine rağmen dünyada en iyi performans gösteren ekonomilerden biri oldu. Pandeminin başından bu yana üst üste 5 çeyrektir ekonomimizi büyütmeyi başardık. 2021 yılını inşallah yüzde 9-10 gibi bir büyüme ile kapatacağız. Yine ihracatta hem ülke olarak hem Kayseri olarak rekor kırmıştık. Bu yılı da Kayseri olarak Türkiye ortalamasının üzerinde bir artışla yeni bir rekorla kapatacağız. İhracatta 2021 yılı hedefimizi bir miktar geçerek 2022 hedeflerimize odaklanacağız.

İş dünyası olarak sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Hükümetimizin de desteği ile hedeflerimize ulaşmak, refah seviyesi daha yüksek yarınlara ulaşmak için canla başla çalışmaya devam edeceğiz.  

Bu vesile ile zor şartlar altında üretmeye devam eden tüm sanayicilerimize teşekkür ediyorum. Ülkemizde birlik, beraberlik ve kardeşliğin hakim olduğu yeni bir yıl diliyorum. Başta Kayserili hemşehrilerimiz olmak üzere üyelerimizin, halkımızın ve tüm sanayicilerimizin yeni yılını tebrik ediyor, sağlık, huzur ve bol bereketli yeni bir yıla hep birlikte kavuşmayı temenni ediyorum”

KTO BAŞKANI GÜLSOY’DAN YENİ YIL MESAJI

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Pandeminin etkilerinin devam ettiği ve ekonomik zorlukların yaşandığı bir yılı geride bıraktığımızı belirten Gülsoy, “2022’de üretime odaklandığımız , toplumun her kesimine yansıyacak bir ekonomik büyümeyi yakalayacağımız, virüs başta olmak üzere tüm zorlukları inanç, birlik ve beraberlikle yeneceğimiz; istihdam ve istikrarın konuşulduğu bir yıl olmasını arzu ediyoruz” dedi.

Başkan Gülsoy, açıklamasında şu ifadelere yer verdi :

“Küresel ekonominin tarihi bir sınavdan geçtiği 2020 yılının ardından aşılama çalışmalarının hız kazandığı ve ciddi sınavlar verdiğimiz bir yılı geride bırakıyoruz.  Hammadde, koyteyner, navlun krizi, emtia fiyatlarında yüksek artış, enerji krizi, yüksek enflasyon ve koronavirüsün yeni mutasyonları  gibi yaşanan birçok olumsuzluklara rağmen iş dünyası olarak 2021 yılını canla başla çalışarak, üreterek, katma değer sağlayarak ve ihracatımızı artırarak geçirdik. Tüm bunları enflasyon yükü ve dalgalı döviz kuruna rağmen yaptık. Güçlü sanayimiz ve üretim alt yapımızın yanı sıra jeopolitik konumumuzun avantajıyla krizi fırsata çevirdik. Çin’den kayan taleplerin merkezi haline gelerek ekonomide hızlı bir iyileşme süreci içerisine girdik. İhracat rakamlarında ülkemiz ve şehrimizde rekorlar kırdık. İnşallah 3,5 milyar dolarlık ihracat hedefimize ulaşacağız. “

2022 yılında Kayseri ve Türkiye ekonomisini geliştirmeye odaklanacaklarını ifade eden Başkan Gülsoy, “Genel olarak ekonominin daraldığı bir ortamda ülke olarak yatırıma ve üretime odaklanmalıyız. Ortaya çıkan veriler 2022’nin zorlu geçeceği noktasında ipuçları verse de iş dünyası olarak bizler çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. İş dünyası olarak önümüzü görebileceğimiz ekonomik açıdan da desteklerin süreceği bir yılı arzu ediyoruz.  2022’nin toplumun her kesimine yansıyacak ekonomik büyümeyi yakalayacağımız, virüs başta olmak üzere tüm zorlukları inanç, birlik ve beraberlikle yeneceğimiz; istihdam ve istikrarın konuşulduğu bir yıl olmasını diliyorum. Bu vesileyle tüm üyelerimizin, camiamızın ve hemşehrilerimizin yeni yılını kutluyor; birlik beraberlik içinde sağlık, barış, huzur ve mutluluk dolu bir yıl geçirmeyi diliyorum” ifadelerini kullandı.

2022 YILI İYİLİKLERİN VE İYİLERİN YILI OLSUN

Büyükşehir Belediye Meclisi İyi Parti Gurup Başkanvekili Kazım Yücel yeni yıl mesajı yayınladı. 2021 yılının ekonomik sorunlar ve pandemi ile kötü anılacağını belirten Yücel,  2022 yılının insanlığa huzur ve mutluluk getirmesini diledi.

TEK ARTI TORKUVAC OLDU

İYİ PARTİLİ Kazım Yücel, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Yazılı olarak bir açıklama yapan Kazım Yücel, “Büyük umutlarla girdiğimiz 2021 yılı maalesef geride büyük acılar ve büyük çöküntüler bıraktı. Koronanavirüs ile mücadele bir taraftan sürerken; diğer taraftan  ne vakalar azaldı ne de ölümler. 2021 yılının belki de tek güzel haberi Turkovac aşının geliştirilmesi ve bunun da sınırlı da olsa acil kullanım onayı alması oldu. Yine insanların aşıya ulaşımının kolaylaşması bir anlamda toplumda rahatlama meydana getirdi.  2021 yılının hanesine tek yazacağımız artımız bu oldu. Bu anlamda Erciyes Üniversitesini ve Aykut Özdarendeli hocamı bir kez daha tebrik ediyorum” dedi.

MİLLET ADINA HESABI SORACAĞIZ

2021 yılının ekonomik buhranlarla anılacağını belirten Yücel, “AKP iktidarı, 2021 yılında ülkeyi yönetemediğini açık ve net bir şekilde bir kez daha gösterdi.  Pandemi bahanesi ile işletmeleri kapatan iktidar, kötü ekonomi yönetimi ile de işletmelerin kapanmasına tuz biber oldu. Hele hele son 3 aydır Türkiye’ye yaşattıkları ise asla anlaşılır değildi. Dövizdeki dalgalanmaların nereye koyacaksınız?  Dolar’ı bilerek isteyerek 18 TL’lere kadar çıkarttılar ve sonrada bir kahraman edası oluşturarak ‘Erdoğan konuştu, dövizin ateşi söndü’ reklamını yaptılar. Ama dövizin bu kadar yükselmesine neden izin verildiğini bu Türk Milletine anlatamadılar. Arada hangi yandaşı zengin ettiklerini açıklayamadılar. Açık açık milletin cebindeki parayı nasıl çaldıklarının izahını  yapamadılar. Madem Erdoğan konuşunca dövizin ateşi sönecekti, neden 2 ay beklendiğini  açıklayamadılar! Hele hele bir açıklama ise asla gözlerden kaçmadı. O da  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Danışmanlarından Ayhan Oğan’ın “Son 15 günde yerleşiklerin mevduatında otuz milyar dolar artış var.Döviz alıp yastık altı yapanlar hariç. Bir hafta sonra bu fiyatların altında satmak durumunda kalınca ağlaşmayın” açıklamasıydı. Bu net bir şekilde vatandaşın cebindeki paraya göz diken iktidarın hamlesiydi. Bu biz İYİ’LERİN gözünden asla kaçmadı. Ne demek ağlaşmayın! Millete utanmadan nasıl operasyon çektiniz? Neden mevduat kararını daha önce neden almadınız? Boşalttığınız hazineye vatandaşınız parası mı lazımdı? Elbette bunun hesabını millet adına biz İYİLER soracağız ve milletin cebinden çaldıklarınızı unutmayacağız” şeklinde konuştu.

2022 YILI İYİLİKLERİN VE İYİLERİN YILI OLSUN

Yücel, “Bütün zorluklara ve kötü yönetime rağmen biz gelecekten umutluyuz. İYİ bir geleceğe odaklandık ve geleceğimizin İYİ olması için üzerimize düşen sorumluluklarımızı en iyi şekilde yapıp Türkiye’yi güzel bir noktaya taşımanın hedefindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle savaştan uzak barıştan yana; felaketlerden uzak sevinçlerden yana;  taciz ve tecavüzlerden arınmış İYİ bir gelecek diliyorum. 2022 yılı İYİLİKLERİN ve İYİLERİN yılı olsun. 2022 yılı huzur,barış,adalet getirsin” dedi.

SEMA KARAOĞLU’NDAN YENİ YIL MESAJI

Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği Başkanı Dr. Sema Karaoğlu, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınladı.  Son iki yılın salgının gölgesinde geçtiğini belirten Karaoğlu, yeni yıldan beklentilerini de açıkladı. Karaoğlu, 2022 yılının salgınların, savaşların bittiği; insanların barış, sağlık ve huzur içinde yaşadığı bir yıl olmasını diledi.

İNSANLARIN YAŞAM KALİTESİ DÜŞTÜ

Yazılı bir açıklama yapan Dr. Karaoğlu, “Tüm Dünya, 2020 yılından itibaren salgınla yatıp salgınla kalkıyor. Koronavirüs salgını hayatın her alanını felç etti ve etmeye devam ediyor. Virüs insanların yaşam kalitesini düşürdü, sosyal hayata ve ekonomiye çok olumsuz etki etti. İnsan ilişkilerinin boyutunu değiştirdi. İki yıldır devam eden salgın nedeniyle nice canlar yaşamını yitirdi. Aileler büyük acılar yaşadı ve yaşamaya devam ediyor. Bu zorlu süreçlerin yanında Erciyes Üniversitesinden Prof.Dr. Aykut Özdarendeli ve ekibinin Turkovac aşısı hem bilimsel bir çalışmanın ürünü olması, hem Kayseri’nin bu aşıyı üretiyor olması,  hem de Türkiye’nin bu aşıyı üreten ülkeler arasında yer alması nedeni ile mutlu olduk. 2022’de salgına veda etmeyi ümit ediyoruz” dedi.

ŞİDDET OLAYLARI DURMADI

“Salgın Dünya genelinde belki de savaşların azalmasına  katkı sunmuştur” diyen Dr. Karaoğlu, insan haklarına yönelik mahrumiyetlerin ise azalmadığına dikkat çekti. Karaoğlu, “Salgın nedeniyle her ülke kendi derdine düştü. Bu sayede savaşlar ve katliamların azaldığına şahit olduk. Savaşların ve silahların az kullanılıyor olması bizi mutlu etse de insan haklarından mahrum edilen insanların hala var olması, kadına şiddetin dünyada gündemini koruması , pandemi sürecine rağmen kadına yönelik şiddet olaylarının , cinayetlerin , tacizlerin , tecavüzlerin  ve diğer şiddet olaylarının olması acı ve görmezden gelemez gerçeklerimiz. Ülkemiz bu konuda kötü bir karneye sahip. 2021’de, STK’ların konuşmalarının önüne engeller konuldu, gazeteciler susturuldu, demir parmaklar arkasında yüzlerce basın mensubu var. 2021 de kadınlar için önemli bir güvence olan, aile içi şiddeti ve kadına karşı şiddeti önlemeye yönelik Avrupa Konseyi sözleşmesi olan İstanbul Sözleşmesi iptal edildi ” şeklinde konuştu.

UMUTLARIMIZ HER ZAMAN OLACAK

Yaşanan bunca olumsuzluklara rağmen kadınlar olarak, umutsuz olmadıklarını vurgulayan KİGDER Başkanı Sema Karaoğlu, “Geleceğe umutla bakıyoruz. Salgınların biteceğine, insan hakları ihlallerinin azalacağına, kadına yönelik şiddet türlerinin önce azalıp sonra yok olacağına inancımız tam. Biz sivil toplum olarak bu amaçlar uğrunda mücadeleye devam edeceğiz. Dünyamızın savaştan, terör ve şiddetten, insanlığın, açlık ve yoksulluktan kurtulması; sevgi, barış ve hoşgörünün hakim olduğu, temel insan hak ve hürriyetlerinin her yerde hakim olduğu bir dünya ortak özlemimizdir. Bu vesile ile 2022 yılının, ülkemiz, dünyamız ve tüm insanlık için, özgürlük, barış ve hoşgörünün egemen olduğu bir yıl olmasını diliyorum. 2022 yılının KİGDER üyelerine, basın mensuplarına , Kayseri’ye , Türkiye ‘ye  tüm insanlığa sağlık, barış ve umutların gerçekleştiği yarınlar getirmesini diliyor, yeni yılı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ İL BAŞKANI ATAMAN’IN MESAJI

Değerli hemşehrilerim;

Acısıyla tatlısıyla bir yılı daha geride bırakıyoruz.

Kuşkusuz, her yıl dönümü; yeni hedeflere, huzur ve müreffeh yarınlarımıza yönelik umut ve beklentileri beraberinde getirmektedir.

Yeni yıl hafızalarımızda canlanacak yeni hayallerin, özlemlerin ve daha mutlu bir geleceğin habercisidir. Bu sebeple geçtiğimiz yılda yaşadığımız her anın, her sürecin muhasebesini yaparak dersler çıkarıyor; yeni yılın ülkemiz ve milletimiz için hedeflerimizi gerçekleştireceğimiz yepyeni fırsatlar doğuracağı inancını taşıyoruz.

 Amacımız, bu güzel vatan toprakları üzerinde, şanlı bayrağın altında, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, demokrasi içinde el ele, omuz omuza huzur dolu bir hayata erişebilmektir.

Yeni yılda, daha İYİ ve daha güçlü bir Türkiye için tüm kadrolarımızla durmaksızın mücadele verecek; 2022 yılını hafızalarımızda tebessümle hatırlanacak bir yıl kılabilmek için durmaksızın, kararlılıkla çalışacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle; 2022 yılının milletimiz ve memleketimiz için hayırlara vesile olmasını diliyor; sağlıklı, mutlu, huzurlu ve bereketli bir yıl temenni ediyorum. Yeni yılımız kutlu olsun.

2022 YILI MELİKGAZİ’DE HİZMET DOLU BİR YIL OLACAK

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, yeni yıl dolayısıyla bir açıklama yaparak yeni yılı tebrik etti.

“2022 yılında Melikgazi’miz için gecemizi gündüzümüze katıp çalışmaya devam edeceğiz” diyen Başkan Dr. Palancıoğlu, şunları söyledi:

“Bugün 31 Aralık 2021 Cuma. Bir yılın daha sonuna geldik. İnşallah yarın yeni bir yıla giriyoruz. 2021 yılı zor bir yıldı. Ülke olarak zor bir yıl geçirdik. 2022 yılı, inanıyorum ki hayırlara vesile olan yeni bir dönemin başlangıcı olacaktır. Hem birey olarak hem de ülke olarak hepimize güzellikler getirsin. Her yıl kendimizi geliştirmemiz, ülkemiz için güzel işler yapmamız lazım. İnşallah hep birlikte 2022 yılını en güzel ve faydalı şekilde geçirmek için elimizden geleni yapalım. 2022 yılında da ilçemizi her yönden daha da ileriye götürmenin heyecanı ve gayreti içinde olacağız. İnşallah hizmet dolu bir yıl olacak. İlçemizin vizyonunun gelişmesi, daha modern ve yaşanılabilir bir ilçe olması yolunda çalışmalarımız bugün olduğu gibi bundan sonra da aratarak devam edecektir. Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Yeni yılın şehrimiz başta olmak üzere ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyor, yeni yılda ilçemiz için önemli ve yeni projeleri halkımızın hizmetine sunacağız.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir