Güncel, Politika

Kayseri’de ‘trompet modeli kavşak’ çalışmaları sürüyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı ile 15 Temmuz Bulvarı’nı birbirine bağlayacak trompet model katlı kavşak projesi çalışmalarına devam ediyor.

Katlı kavşağın çalışmaları halihazırda Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndaki bölümde devam ediyor. Bu kavşak ile Organize Sanayi Bölgesi’nden Hacılar-Hisarcık Yolu ve Talas’a kadar yol ağı birbirine bağlanacak. Böylece Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerindeki trafik yoğunluğunun önüne geçilmesi amaçlanıyor. Şu anda Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda Organize Sanayi Bölgesi’nden şehir merkezine gidiş yönünde çalışmalar nedeniyle trafik tek şerit halinde ilerliyor.

BÜYÜKKILIÇ: “AMACIMIZ ŞEHRİN OMURGASINI KORUYAN ULAŞIM AĞI OLUŞTURMAK”

Kavşak çalışmaları hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerimizin yürüttüğü trompet kavşak modeliyle hizmete girecek projede yol, kavşak düzenleme ve deplase çalışmaları ilerliyor. Çalışma kapsamında ana kavşak noktasında istinat duvarları yükseltildi ve diğer taraftan dolgu işlemleri sürdürülüyor. Amacımız kalıcı, sağlıklı, şehrimizin omurgasını koruyan ve en güzel şekilde konforu sağlayan ulaşım ağını oluşturmak” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir