genel haber, Güncel

BAYRAM MESAJLARI

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN “RAMAZAN BAYRAMI” MESAJI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, başta Kayseri olmak üzere tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik etti.

Başkan Büyükkılıç, Ramazan Bayramı mesajı yayımladı. Mesajında, on bir ayın sultanı Ramazan ayını dolu dolu geçirdiklerini ifade eden Büyükkılıç, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan bir Ramazan ayını daha geride bıraktık” dedi.

Başkan Büyükkılıç, Ramazan ayının bereketini hep birlikte yaşadıklarını vurgulayarak, “Bir ay içerisinde gerek merkezde, gerekse ilçelerimizde kıymetli hemşehrilerimizle buluşarak, iftar ve sahur sofralarının bereketini hep birlikte yaşadık. Oruç ibadetimizi yerine getirdik, teravihlerimizi eda ettik, gönüllerde yer etme arzusuyla insanların gönüllerine hitap edecek çalışmalarımızı yaptık” diye konuştu.

“BAYRAMDA BÜYÜKLERİMİZİ ZİYARET EDELİM”

Ramazan Bayramı’na ulaşmanın heyecanını yaşadığını ifade ederek, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bu Ramazan ayı bereketinin sonunda, on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’i uğurlamanın hüznünü, Ramazan Bayramı’na da kavuşmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Bizleri, küslerin barıştığı, umutların tazelendiği, yüreklerin heyecanla çarptığı bir bayrama daha ulaştırdığı için Cenab-ı Allah’a hamd ediyorum. İki yıllık zorlu salgın sürecinin ardından, o süreçte doyasıya yaşayamadığımız bayram coşkusunu bu bayram evlerimize taşıyalım. Ulu çınarlarımızı ihmal etmeyelim, büyüklerimizi ziyaret ederek, ellerinden öpüp hayır dualarını alırken, küçüklerimizin de gözlerinden öpüp bayram kültürünü yaşatalım.”

Vatanı için canlarını feda eden şehitlere Allah’tan rahmet dileyen Başkan Büyükkılıç, “Şehitlerimizin anne ve babaları, eşleri ve çocukları ile kıymetli yakınlarının özellikle bayramlarını tebrik ediyor, sağlıklı, huzurlu daha nice bayramlar diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, Ramazan Bayramı’nın milletimiz ve İslam âlemi başta olmak üzere tüm insanlığa barış, sevgi, mutluluk, esenlik ve sağlık getirmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

ÖZDOĞAN’DAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

Hacılar Belediye Başkanı Av. Bilal Özdoğan Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Özdoğan mesajında şu görüşlere yer verdi. “Öncelikle tüm İslam Âlemi’nin ve Kayserili hemşerilerimin Ramazan Bayramını tebrik ediyorum. Bu Ramazan’ı da millet olarak manevi iklimine uygun bir şekilde yaşamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 

Her zamankinden çok beraber olmaya ve kucaklaşmaya ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, rahmet ve bereket ayı olan Ramazan’ı birlik ve beraberlik içinde idrak ettik. İlçemizde Ramazan Ayı’nda yaşlı, engelli ve yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlarımıza Hacılar Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfımız ile birlikte destek olduk. Devletimize emanet edilen yetim yavrularımızla, jandarma ve polis kardeşlerimizle, canlarını vatanımızın bekası için feda eden şehitlerimizin kıymetli aileleri ve vatandaşlarımızla iftar sofralarında buluştuk, gönüllerini alarak desteğimizi yineledik. Ramazan ayı başlamadan merkezde ve bağlar bölgesinde vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret ederek hal ve hatırlarını sorduk.

Bu mübarek ay vesilesi ile çok şükür ki Rabbimizin izni ile dargınlık ve kırgınlıkların giderildiği, barış, sevgi ve esenliğin dalga dalga yayıldığı Ramazan Bayramı’na eriştik. İnşallah bu bayramda bütün dargınlıkların savaşların bittiği günler olur. Ayrıca İlçemizde bayramlaşma programımızı bayramın birinci günü saat 17:00’de Hacılar Kafe Restoran’da yapacağız. Programımıza tüm hemşerilerimiz davetlidir.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşerilerimizin Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, huzur, mutluluk ve esenlikler diliyorum.”

KTO BAŞKANI GÜLSOY’DAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Bayramların birlik ve beraberliğimiz için bir vesile, eşsiz bir fırsat olduğuna vurgu yapan Başkan Gülsoy, “Bayramların özünde dayanışma, hoşgörü ve mutluluk vardır. Bu mübarek Ramazan Bayramının da, anlamına uygun bir hoşgörü ve barış ortamı içerisinde geçirilmesini diliyorum” dedi.

Mübarek Ramazan ayının ardından bayram günlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadığımızı ifade eden Başkan Gülsoy mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Milli ve dini bayramlar; toplumların fertlerinin birbirlerine sevgi ve saygı ile yaklaşma, yardımlaşma, birbirlerinin gönlünü alma ve yakınlaşma, mutluluk ve sevgi huzuru dolu dolu yaşama günlerdir. Bayramlar, sevinç ve neşe günü demektir. Yine Bayramlar, sosyal dayanışma ve barış şuurunun fertlere kuvvetle hâkim olduğu günlerdir. Bayram günleri barış ve sevinç günleri demektir. Sevgi ve hoşgörü iklimi içerisinde, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinin yaşandığı Ramazan ayının ardından, üyelerimiz ve hemşerilerimizle birlikte Ramazan bayramına erişmenin mutluluğu ve huzuru içerisindeyiz. Dünyaya barışın hakim olması ve huzur içerisinde bir bayram geçirilmesini diliyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan bayramının insanlık için hayırlar ve bereketler getirmesini temenni ediyor, insanların huzur ve barış içerisinde yaşadığı bir dünya dileğiyle üyelerimiz başta olmak üzere tüm sanayici ve işadamlarımızın, halkımızın Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum.”

KAYSO Başkanı Büyüksimitci’den Ramazan Bayramı Mesajı

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Ramazan Bayramı dolayısı ile yazılı bir açıklama yaparak, bayramın ülkemiz başta olmak üzere tüm insanlığa birlik, beraberlik, huzur ve sağlık getirmesi temennisinde bulundu.

KAYSO Başkanı Büyüksimitci yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan mübarek Ramazan-ı Şerif’i geride bırakarak, sevgi, dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberliğimize vesile olacağına inandığımız bir bayrama daha kavuşmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.  

Pandemi vesilesi ile iki yıl üst üste Ramazan Bayramını evde geçirmek zorunda kalmıştık. Çok şükür bu sene özlediğimiz bayramlara yeniden kavuşmuş olduk. Eskiden olduğu gibi bayramımızı coşkulu bir şekilde kutlayacak, eş, dost ve akrabalarımızı ziyaret edebileceğiz. Aslında bayramlar hep birlikte yaşandığı zaman anlam kazanıyor. Bu manada bayramlar, birlik ve beraberliğimizi pekiştiren, kardeşlik duygularımızı güçlendiren müstesna günlerdendir. Bu anlamlı günlerde, başta aile büyüklerimiz olmak üzere tüm akraba eş ve dostlarımızı, öksüz ve yetimlerimizi her zamankinden daha fazla hatırlamaya özen göstermeliyiz. Çünkü saygı, sevgi, merhamet, birlik ve beraberlik gibi insanı insan yapan değerler, İslam dininin de temelini oluşturan değerlerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, üyelerimiz ve hemşehrilerimiz başta olmak üzere tüm İslam alemine, ülkemize ve milletimize sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini temenni ediyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir