Asayiş, Güncel

Kadına dair şiddetin mücadelesi devam ediyor!

KAYSERİ (1HA-ÖZEL HABER) – Münevver Karabulut cinayetinin ardından 2009 yıllarının sonunda adalet arayışı içerisindeki ailesiyle beraber mücadele etmek ve onlara destek olmak amacıyla Kadın Cinayetlerini Durduracağız Kadın Meclisleri gönüllü platformu kuruldu. Platformun hedefi ülkemizde artık kadına şiddetin ve kadın cinayetlerinin bitmesi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Kadın Meclisleri gönüllü üyesi Ayşe Aytekin, platform hakkında bilgi verdi. “71 ilde örgütlenmemiz mevcut şu an. Platformumuz bünyesinde veri komitesi, başvuru karşılama komitesi, üniversiteli kadınlar, liseli kadınlar, işçi kadınlar komitesi gibi birçok komitemiz bulunmakta. Veri komitesinde her ay düzenli olarak kaç kadın öldürüldüğü, kaç kadının şüpheli şekilde öldüğü raporlanmaktadır. Şiddete, hak ihlaline, cinsel istismara uğrayan kadınlar, mağdur kadınlar ve öldürülen kadınların aileleri tarafından destek alabilmeleri için oluşturulmuş bir başvuru karşılama hattımız var. Gerekli durumlarda ücretsiz avukat desteğimizden faydalanabiliyorlar davalarını takip edebildiğimiz bir komitemiz de mevcut”

Aytekin, ayrıca ülkemizde ve Kayseri özelinde son yıllarda işlenen kadın cinayetleri hakkında bilgi vererek şu anda şiddet gören, cinsel istismara maruz kalan kadınlar varsa platforma ulaşmaları için çağrıda bulundu. “ Kadın Cinayetlerini Durduracağız platformu raporlamalarına göre 2021 yılında ülkemizde 280 kadın cinayeti işlenmişken 217 kadın şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti. 2022 yılında sadece Nisan ayında Türkiye genelinde 24 kadın cinayeti işlenirken 16 kadın şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Kayseri özelinde bakacak olursak son 1 yılda 4 kadın cinayeti işlenirken 5 kadın şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Türkiye’de kadınlar en çok kendi hayatlarına dair karar almak istedikleri için en güvende hissetmeleri gereken yerlerde evlerde, iş yerlerinde ve en güvenmeleri gereken kişiler olan birlikte olduğu erkekler tarafından öldürülüyor. Siz de cinsiyet temelli ayrımcılıklara, eşitsizliklere, tacize, cinsel istismara, şiddete uğrayan her kadına “asla yalnız yürümeyeceksin” diye haykırmak için mücadelelerine destek olabilmek için bizlere ulaşabilirsiniz. Mücadelemizle kadın cinayetlerini şüpheli bırakmayacağız eşitliği ve özgürlüğü kazanacağız.” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir