genel haber, Güncel

30 AĞUSTOS MESAJLARI-2

Başkan Büyükkılıç’tan “30 Ağustos Zafer Bayramı” Mesajı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Büyükkılıç, “30 Ağustos Zaferi; milli birlik ve beraberlik şuuru içinde 100 yıl önce ülkemizin bölünmez bütünlüğünün ispatlanmış halidir” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yayımladığı mesajında 30 Ağustos Zaferi’ni “Aziz milletimizin bağımsızlığından asla kopamayacağının ve taviz veremeyeceğinin en güzel örneğidir” diye niteleyerek, şunları kaydetti:

“30 Ağustos Zaferi, vatan sevgimizi dolu dolu gösterdiğimiz, tarihi şanlı zaferlerle dolu olan, milletimizin verdiği, en kıymetli mücadeledir. 30 Ağustos Zaferi, millet ile ordunun bir bütün olarak tarih yazdığı en değerli zaferdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini attığımız, 30 Ağustos Zaferi’ni coşkuyla, onur ve gururla kutluyoruz. Türk milletinin ve Türk askerlerinin mücadelesinin tarih yazdığı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda aynı idrak, aynı heyecanı yaşamaktayız. Vatan sevgimizin önünde o zaman duramayan hainler, bugün de duramadılar, duramayacaklar. Topların, tüfeklerin etkisiz olduğu mücadelede nasıl ki vatan sevgisi ve iman gücüyle savaştık, bugün de vatanımız için aynı vatan sevgisi ve aynı iman gücü ile savaşırız. Türk milleti mücadelen korkmaz. Mücadeleyle yaşar, dirilir.”

“BÜYÜK ZAFERİN 100. YILDÖNÜMÜNDEYİZ”

Başkan Büyükkılıç mesajında, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda aziz şehitleri ve gazileri bir kez daha minnetle andıklarını dile getirerek, “Büyük zaferin 100. yıldönümündeyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle bir kez daha anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızı kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

“Yokluklarla kazanılan büyük zafer”

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıl dönümünü milletçe kutlamanın heyecanını, gururunu ve sevincini yaşadıklarını söyledi.

Kösedağ, açıklamasında 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayarak, “30 Ağustos, bütün yokluklara, imkânsızlıklara rağmen yüreği vatan sevgisi ve imanla dolu ordumuzun, milletiyle kenetlenerek gösterdiği büyük kahramanlıkların ve şanlı mücadelenin sonucunda elde edilen büyük bir zaferlerden birinin yıl dönümüdür. Kahraman milletimizin bağımsızlığını savaş meydanında dünyaya tescil ettirdiği 30 Ağustos Zaferi, tarihi şan, şeref ve üstün başarılarla dolu büyük milletimizin en zor şartlarda bile esaret altına alınamayacağının ispatıdır. Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri ve milletimizin hürriyet ve istiklâline verdiği önemin ölmez bir abidesi olarak tarihteki yerini alan 30 Ağustos Zafer Bayramı, aynı zamanda bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol göstermiştir. Milletimizin makus talihini değiştirmiş olan bu zafer ile hiçbir şekilde vatanın bütünlüğünden, bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde, sonsuza kadar hür, bağımsız ve onurlu bir şekilde yaşayacağını bütün dünyaya ispat etmiştir. Bu inanç ve coşkuyla, bu büyük zaferi bize armağan eden, İstiklal Savaşının tüm kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, Türk Silahlı Kuvvetleri Mensuplarının ve Kayserili vatandaşlarımızın Zafer ve Kurban Bayramlarını kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ’NİN MESAJI :

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN.

“…

solda, ilerdeydi, Ali Onbaşı kan içindeydi, yüzü gözü…

bir süvari takımı geçti yanından, dörtnala kaçanı kovalamıyordu

yalnız ulaşmak da istiyordu,

bir yerlere ve sadece kahretmiyor yaratıyordu da,

ve kılıçların, nalların, ellerin ve gözlerin pırıltısı ardarda çakan aydınlık bir bütündü.

Ali Onbaşı bir şimşek hızıyla düşündü ve şu türküyü duydu:

Dörtnala gelip uzak Asya’dan,

Akdeniz’e bir kısrak başı gibi uzanan bu memleket bizim

bilekler kan içinde, dişler kenetli, ayaklar çıplak

ve ipek bir halıya benziyen toprak bu cehennem, bu cennet bizim

kapansın el kapıları, bir daha açılmasın,

yok edin insanın insana kulluğunu bu davet bizim

yaşamak, bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine

bu hasret bizim.’

…” (Kurtuluş Savaşı Destanı / Nazım Hikmet)

26 Ağustos 1922 şafağında Kocatepe’den yükselen top sesleri, bütün dünyaya, özellikle de mazlum uluslara emperyalizmin yaklaşan yenilgisinin işaret fişeklerini gönderiyor, 4 gün sonra da Gazi Mareşal Mustafa Kemal Paşa komutasındaki Büyük Millet Meclisi Ordumuz emperyalist güçlerin taşeronu Yunan Ordusuna Dumlupınar’da son yumruğunu indiriyordu.

Yüz binlerce askerin boğuşmasının sona erdiği akşam saatlerinde bozguna uğramış işgalciler Uşak üzerinden İzmir’e doğru kaçmaya başlamıştı. 1 Eylül’de Başkomutan’ından “Ordular İlk Hedefiniz Akdeniz’dir. İleri!” emrini alan Mehmetçik, 400 kilometre yolu insanüstü bir hızla, günde ortalama 45 kilometre kat ederek 9 günde alıp tarih yazıyor, soluğunu tutmuş cepheden haber bekleyen Ulusuna bu amansız takibin İzmir Rıhtımı’nda denizle buluştuğu müjdesini vermeye koşuyordu.

İngiliz Genel Kurmayı’nın “Altı ayda aşılırsa büyük başarıdır”dediği Yunan askeri yığınağı, Büyük Taarruz’un ilk saatlerinde öylesine paramparça edilmiştir ki, emperyalistler 200 yıldır hep boyun eğdirdikleri Türk Ordusu’nun böyle kesin ve hızlı bir zafere yürüyebileceğini akıllarının ucundan bile geçirmediklerinden şaşırıp kalmışlardır. Hatta, 2 Eylül günü Uşak’ta karargahı ve 7 bin askeri ile esir alınan Yunan 1. Kolordu Komutanı Trikupis, başkomutanlığa atandığını bile ancak kendisini konuk ve teselli eden Mustafa Kemal Paşa’nın birliklerimizin eline geçen bir telgrafı vermesiyle öğrenmiş, acı acı gülümsemiştir.

Kesin zaferin kazanıldığı kutsal topraklardaki şehitliklerimiz; ulusça yaptığımız ölçüye sığmaz fedakârlığın, verdiğimiz olağanüstü mücadelenin ve kadın erkek Kuvayı Milliye yiğitlerimizin efsanevi kahramanlığının günümüze ulaşmış simgeleridir.

Savaş alanındaki tarlalarını sürerken köylülerimiz, bugün hâlâ silah kalıntılarıyla, mühimmatla, zaman zaman da kara toprağa kefensiz girmiş şehitlerimizin mübarek kemikleriyle karşılaşabilmektedir. Milli Mücadele’nin Kuvvacı Şairi Mehmet Akif’e “Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda” dedirten budur…

“Dörtnala gelip uzak Asya’dan,

Akdeniz’e bir kısrak başı gibi uzanan bu memleket bizim.”

“Bu memleket bizim” diyebildiğimiz “ipek bir halıya benzeyen” bu toprağın nice Ali Onbaşıların kanları ile sulanarak vatan olduğu hafızalarımızdan asla silinmemelidir.

Büyük Zafer’in anısına, Şanlı Ordumuzun terfi eden komutanları her yılın 30 Ağustos’unda omuzlarına yeni yıldızlarını takarak Zafer Bayramı kutlamalarına yeni rütbeleri ile katılırlar. Ulusumuz da; 100 yıl önce Ebedi Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’ün omuzuna bir daha asla çıkmayacak, sonsuza dek taşınacak olan BAĞIMSIZLIK YILDIZINI takmıştır.

Türk Ulusu’nun; binlerce yıllık tarihindeki en anlamlı zaferi olan 30 Ağustos 1922 Başkumandanlık Meydan Savaşı’nın 100. yılında mutluyuz, gururluyuz.

Atatürkçü Düşünce Derneğimiz, Büyük Zafer’in kutlu ürünü “Türk İstiklâlini, Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmek” için, son yıllarda kısmen yitirilen Cumhuriyet kazanımlarını Ulusumuza yeniden kazandırarak, ÇAĞDAŞ UYGARLIK DÜZEYİ’ne ulaşmak azim ve kararıyla gençliğimiz ve halkımız ile omuz omuzadır.

30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun!

“DESTANIN HAKLI GURURUNU YAŞIYORUZ”

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şeyhi Odakır, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında, “100 yıl önce yazdığımız destanın bugün de haklı gururunu yaşıyoruz, zaferimizin 100’üncü yılı kutlu olsun” dedi.

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Şeyhi Odakır, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Şeyhi Odakır mesajında, Zafer Bayramı’nı hala aynı coşkuyla ve gururla kutlamaya devam ettiklerini söyledi.

“TÜRK MİLLETİ ÖZGÜRLÜĞÜNE DÜŞKÜNDÜR”

Şehrin en büyük sivil toplum kuruluşu olan KESOB’un Başkanlığını yürüten Odakır, 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında şunlara değindi: “Bundan 100 yıl önce Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Paşa önderliğinde Türk ordusu, Türk milletini düşmandan kurtarmak ve nihai hedefe varmak için Büyük Taarruz’u planladılar, hayata geçirdiler. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Paşa, taarruzdan kesin sonuç almak için doğru zamanı beklemişti ve zamanı gelince de Türk ordusuyla birlikte kararlılıkla harekete geçti. Gazi Paşa tarafından 26 Ağustos 1922 yılında düşmana karşı taarruz emrinin  verilmesiyle başlayan Türk milletinin bağımsızlık, özgürlük mücadelesi, günlerce süren kararlı taarruz harekatlarının ardından 30 Ağustos 1922 tarihinde Türk ordusunun kesin bir zafer elde etmesiyle sonuçlanmıştır. Türk milletinin vatan sevgisi, bayrağına olan sevdası, bağımsızlığına olan düşkünlüğü, birlik ve beraberliğinin önemi bayramımız vesilesiyle tekrardan akıllara gelmektedir. Türk milleti, Başkomutanlık Meydan Muhaberesi olarak da bildiğimiz Büyük Taarruz ile özgürlüğüne ne derece düşkün olduğunu bir kez daha göstermiştir. Böyle bir zaferin 100. yılında, başta esnaf ve sanatkarlarımız, üyelerimiz olmak üzere, hemşehrilerimizin ve Türk milletinin şanlı Zafer Bayramı’nı kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu uğurda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi minnetle, rahmetle ve saygıyla yâd ediyorum. Ülkemizin ve şehrimizin her alanda verdiği mücadelelerde de Türk milletinin aynı kararlılıklarla birçok şeyin üstesinden geleceğine yönelik inancımızı diri tutuyor, daha nice yıllar bayramımızı aynı coşku ve gururla kutlamayı temenni ediyorum.”

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR; “TARİHİ ZAFERLERLE DOLU BİR MİLLETİZ”

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Çolakbayrakdar mesajında; “Aziz Milletimiz, 1071’de Malazgirt’te başlattığı şanlı yürüyüşünün ardından, 30 Ağustos’ta bu toprakları bize vatan yapan son zaferin altına imzasını atmıştır” dedi.

Başkan Çolakbayrakdar, yaptığı yazılı açıklamada; “Milletimiz, her seferinde tarihimizi şanlı zaferlerle donatmıştır. Aziz Milletimiz, 1071’de Malazgirt’te başlattığı şanlı yürüyüşünün ardından, 30 Ağustos’ta bu toprakları bize vatan yapan son zaferin altına imzasını atmıştır. Milletimiz, çok zor şartlar altında birlik ve beraberlik sayesinde kazandığı Kurtuluş Savaşıyla barış ve huzur ortamını korumaya devam etmektedir. Düşmana karşı 100 yıl önce nasıl mücadele ettiysek, bugün de aynı mücadeleyi verme kararlılığı ile vatandaşlarımızın, Misak-i Milli sınırlarımızın ve hatta İslam Dünyasının güvenliği için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, muasır medeniyetin tüm imkanlarından yararlanmamızı sağlayan Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanı ve bayrağı uğruna canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor, tüm halkımızın Zafer Bayram’ını en içten duygularımla kutluyorum” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN PALANCIOĞLU’NDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Büyük Taarruz’un 100’üncü yılını kutlamanın gurur, onur ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz.” dedi.

Başkan Dr. Palancıoğlu mesajında şu ifadelere verdi:

“1071 Malazgirt’le başlayan Anadolu’yu kendimize vatan kılma mücadelemizi asla bitmeyeceğini yedi düvele karşı verdiğimiz Çanakkale Savaşı ile ilan etmiştik. 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi de, Türk Milletinin istiklalini ve istikbalini koruma konusundaki kararlılığının sembollerinden biri olarak tarihteki yerini almıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Anadolu’nun ebediyen Türk yurdu olduğunun ve Türk milletinin esarete asla boyun eğmeyeceğinin ilan edildiği 30 Ağustos Zaferi, Türk milletinin ordusuyla bütünleştiği ve vatanı uğruna gözünü kırpmadan canını feda ettiği bir mücadelenin sonucudur. Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atan Büyük Zafer’in 100’üncü yılını kutlamanın gurur, onur ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle büyük Türk milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını yürekten kutlarım. 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesi ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ahirete irtihal eden gazilerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun.”                                                    

BAŞKAN ÖZDOĞAN’DAN 30 AĞUSTOS MESAJI

      Hacılar Belediye Başkanı Av Bilal Özdoğan 30 Ağustos Zafer Bayramının 100. Yılını kutladı. Özdoğan, 30 Ağustos, bizleri yok etmeye çalışan düşmana karşı birlik ve beraberlik ruhuyla gösterilmiş şanlı zaferin adıdır dedi.

    30 Ağustos Zaferi’nin 100. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz diyen Başkanı Özdoğan mesajında şu ifadeleri kullandı.

    Milletimizin özgürlük ve bağımsızlık yolundaki inanç, irade ve kararlılığını bütün dünyaya gösterdiği bu zafer, Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolun en önemli aşamalarındandır.

     30 Ağustos’ta elde edilen bu destansı zaferle birlikte, hepimizin ortak mirası olan Cumhuriyetimizin temelleri de atılmıştır.

    30 Ağustos destanı , milletimizin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır ve tarihte eşine az rastlanır kanla yazılmış bir zaferdir. Büyük Türk milleti ve onun bağrından çıkan kahraman askerleri, dün nasıl ki Anadolu’da ülkesine, milletine ve vatan topraklarına karşı yönelen tehditleri bertaraf ettiyse bu günde aynı şekilde her tür tehlikeyi ve tehdidi yok edebilecek güç ve kararlılıktadır.

      Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

İYİ PARTİ’NİN MESAJI

Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasında 26 Ağustos günü başlayıp 30 Ağustos günü zaferle neticelenen Büyük Taarruz Meydan Muharebesi Cumhuriyetimizin kuruluşunun en önemli aşaması olmuştur.

Tarihin hiçbir döneminde esarete boyun eğmeyen yüce Türk milleti, kurtuluş mücadelesinde vatan müdafaası için yokluk ve sefalet içinde nice zorlu şartlara göğüs germiş; azim, kararlılık ve inançla Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde işgal birliklerini bozguna uğratmış ve şanlı zaferini tarihe altın harflerle yazdırmıştır.

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Milletimiz; davranışlarında ve gayretlerinde sarsılmaz bir bütünlük gösterdiği için başarılı olmuştur.” sözleriyle özetlediği gibi aziz milletimiz şartlar ne olursa olsun içerisinde bulunduğu durumdan zaferle çıkmayı bilmiştir.

Çok iyi bilinmelidir ki, dünya var oldukça Türk milleti varlığından, birliğinden, bağımsızlığından ve töresinden asla taviz vermeyecek, şanlı ay yıldızlı bayrağımızı göklerde dalgalandıracaktır. 100 yıl önce yaptığımız gibi bugün de içeride ve dışarıda Cumhuriyetimizi, demokrasimizi, Ulu Önderimizin bizlere bıraktığı devlet misyonu ve vizyonunu bozmaya çalışanlara karşı aynı kararlılıkla mücadele edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle kutlu zaferi bizlere armağan eden ebedi Başkomutanımız, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere; İstiklal Harbimizin bütün komutanlarını, bu toprakları bizlere vatan yapmak uğruna canlarını feda etmiş aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle yâd ediyor, 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızı kutluyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir