genel haber, Güncel

Depremzede aileden defin için ücret alan personel hakkında soruşturma başlatıldı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kahramanmaraş’ta yaşanan depremde hayatını kaybeden Türkçe öğretmeni Zafer Karataş’ın eşi Hatice, oğlu Ahmet ve kayınvalidesi Elife Kozaklı’nın defin işlemlerinde ücret alan mezarlık personeli hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremde hayatını kaybeden Türkçe öğretmeni Zafer Karataş’ın eşi Hatice, oğlu Ahmet ve kayınvalidesi Elife Kozaklı Kayseri’nin Erkilet Mahallesi’nde toprağa verildi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Karataş’ın depremde kaybettiği ailesi için defin ücreti alan görevli mezarlık personeli hakkında soruşturma başlattığını ifade ederek, “Zafer Karataş kardeşimizin depremde kaybettiği ailesinin defni için belediyemizde görevli Mezarlık personelinin 825 lira resmî ücret aldığını öğrendim. Derhal Zafer Karataş beyi şu anda bulunduğum Elbistan İlçemizden arayarak şahsım ve belediyemiz adına kendisinden özür diledim.
Depremin ilk gününden beri depremden etkilenen tüm illerimizde yaraları sarmak için ekiplerimizle var gücümüzle çalışıyoruz, bu üzücü uygulamayı yapan personelimiz hakkında derhal soruşturma başlattığımın bilinmesini isterim” açıklamasını yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir