Güncel, Sağlık

Tekden Hastanesi, yeniden hizmete başladı

Kayseri’de, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar alan ve yıkılan binanın yanında yer aldığı için güvenlik amacıyla boşaltılan Tekden Hastanesi’nin kendi binasında yeniden hizmet vermeye başladığı öğrenildi.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde meydana gelen depremler Kayseri’de de şiddetli şekilde hissedildi. Kent genelinde 433 yapıda ağır hasar oluşurken, Kocasinan ilçesi Gevhernesibe Mahallesi’nde bulunan ve hasar aldığı için yıkılmasına karar verilen 12 katlı bina yıkıldı. Yıkım çalışmaları öncesi binanın yakınında bulunan ve güvenlik amaçlı tahliye edilen Özel Tekden Hastanesi’nin dün akşam itibariyle yeniden hizmet vermeye başladığı açıklandı.

Hasarlı binanın yıkılması için personel ve hastaların zarar görmemesi için hizmete ara verdiklerini anlatan Özel Tekden Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Kemal Tekden, süreci anlattı. Türkiye’nin büyük depremlerle ve açtığı yaraların sarılmasıyla uğraştığını anımsatan Tekden, “Kayseri’yi de etkileyen deprem sonrası hastanemizin yanındaki binada ağır hasar oluştu. Biz de hem hastalarımızın ve personelimizin ufacık bir zarara uğramaması düşüncesiyle yaklaşık 7-8 gün hastanede çalışmamıza ara verdik. Bu dönemde çok profesyonel şekilde yan taraftaki ağır hasarlı bina yıkıldı. Biz de dün akşam itibariyle hastanemize geçmiş olduk, hastanemizi aktive ettik. Şu anda bütün ekibimiz ile doktorlarımızla tam kapasite olarak hastanemiz çalışmaktadır.

Bu bir hafta bizim için sıkıntılı bir dönem oldu. Hastalarımız bizi çok aradılar, zorladılar ama biz milyonda bir ihtimalde bile risk oluşmasını önlemek arzusuyla bu kararı almıştık. Allah böyle dertler, böyle sıkıntılar ne şehrimize ne ülkemize ne de dünyamıza vermesin. Bir daha böyle büyük acılar yaşatmasın” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir