genel haber, Güncel

Halit Özkaya Kütüphanesi açıldı

Hacılar ilçesinde faaliyet göstermeye başlayan Halit Özkaya Kütüphanesi’nin açılış töreni gerçekleştirdi. Açılışta konuşan Büyükkılıç, 10’uncu kütüphanenin ardından 10 gün sonra Çocuk Kütüphanesi ve Müzik Okulu’nun açılacağını, ayrıca Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisine şehre yakışacak bir kütüphanenin de hayata geçirileceği müjdesini verdi.

Hacılar ilçesinde faaliyet göstermeye başlayan Halit Özkaya Kütüphanesi’nin açılış törenine Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, hayırsever Özkaya ailesi ve ilçe sakinleri katıldı.
Program, Kur’an tilaveti ile saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Sözlerine merhum Halit Özkaya’ya rahmet dileyerek başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yapılan kütüphanede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Başkan Büyükkılıç, 10’uncu kütüphanenin ardından 10 gün sonra Çocuk Kütüphanesi ve Müzik Okulu’nun açılacağını, ayrıca Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisine şehre yakışacak bir kütüphanenin de hayata geçirileceği müjdesini verdi. Okuyan ve okutan şehir olması için gayret gösterdiklerini belirten Büyükkılıç, “Yaratan rabbinin adıyla oku diyor. İşte bu anlayış içerisinde okuyan ya da okutan olacağız. Öğrenen ya da öğreten olacağız. 300 binin üzerinde genci ve ortaokul lise öğrencisi olan, 75 bin civarında üniversite öğrenicisi olan, 5 tane üniversite öğrencisi ile eğitimin merkezi olarak adlandırılacak ticaretin, sanayinin yanında, böyle anlamlı ve önemli bir şehirde yaşamaktan hepimiz tabi ki keyif alıyor, onur duyuyoruz. Şehrimizin kıymetini bilelim diyoruz, birbirimizin kıymetini bilelim diyoruz. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz sezon 900 binin üzerinde kitap fuarımızı ziyaret eden ve kitaplarla buluşan bir şehirden söz etmiştik” şeklinde konuştu.

Hayırseverler şehri Kayseri’nin, son dönemde bir deprem ve sel felaketinin ardından kurum ve kuruluşlarıyla, sanayicisiyle, ticaret odasıyla, yerel yönetimleriyle, sivil toplum teşkilatlarıyla, organize sanayileriyle adeta o bölgeye yağdığını ifade eden Başkan Büyükkılıç, deprem bölgesinde görev alan Vali Gökmen Çiçek, bakanlar ve görevlilere de teşekkür etti. Başkan Büyükkılıç, ülkenin bölünmez bütünlüğünün, ay yıldızlı Türk bayrağı, vatan, millet, devlet ve bu milletin birliği, beraberliği, kardeşliği, dayanışmasının önemli olduğunu ifade ederek, onun dışındakilerin lafıgüzaf olduğunu vurguladı.

BU EĞİTİM ÖĞRETİM SÜRESİNİN SONUNA KADAR KART BASIM ÜCRETİ ALINMAYACAK

Başkan Büyükkılıç ve Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Özkaya ailesi adına aile büyükleri Şerife Özkaya, Abidin Özkaya, Alper Özkaya ve Serdar Özkaya’ya teşekkür plaketi ile kütüphane maketi takdim etti. Büyükkılıç ayrıca kartlarla ilgili kütüphanelere giriş için sembolik olarak tahsil edilen kütüphane kart basım ücretinin 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı sonuna kadar alınmaması talimatı vererek, “Bu eğitim öğretim süresinin sonuna kadar kartlarla ilgili sembolik bir ücret alıyorlardı, onu almamalarının talimatını veriyorum” dedi.

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan ise 10 numara bir kütüphane olduğunu belirterek, “Sadece ilçemizdeki öğrenciler için değil, bütün Kayseri’mizdeki gençlerimizin hizmetine sunulan on numara bir kütüphane oldu. Her türlü dijital ortam var, fiziki olarak 25 bin kitap, 22 bin dijital ortamda ve 3 bin de sesli kitabımız mevcut. İlçe belediyesi, Büyükşehir Belediyemiz ve hayırsever işbirliği ile çok kıymetli bir eser ortaya çıktı” dedi.

‘TÜRKİYE SON YILLARDA YAPILAN KÜTÜPHANE ATILIMLARIYLA ÖNEMLİ BİR YERE GELDİ’

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa da “Şehrimizde kütüphaneler ile ilgili yapılan atılım ve çalışmaları büyük bir heyecanla ve gururla izliyoruz. Kütüphaneler kitabı okuma ve kitaba ulaşmak anlamında büyük önem arz etmektedir. Bir ülkede bilimsel bilginin gelişebilmesi, bilimin ilerleyebilmesi toplumların sosyal olarak daha ileriye gidebilmesi için bunun yansıması olarak iktisadi gelişmeye de katkı sağlayacaktır. Türkiye son yıllarda yapılan kütüphane atılımlarıyla önemli bir yere geldi. Daha da ileriye gitmeliyiz çünkü biz ilk emri oku olan bir medeniyetin, bir dinin mensuplarıyız” diye konuştu.

Hayırsever aile adına konuşan Kayseri Sanayi Odası Meclis Başkanı Abidin Özkaya ise yaptığı konuşmada, “Bugün bizler için çok anlamlı. Duygu dolu bir o kadar da sevinçli bir gün. Zira bugün ailemizin çok değerli büyüğü Halit Özkaya adına yaptırılan tam da kendi kişiliğine, hayat felsefesine uygun üretime katkı sunacak, Hacılarımızın ihtiyacı olan güzel bir eserin hep birlikte açılışı yapacağız. Her türlü ders çalışma ortamı, kaynak kitap ihtiyacı, dijital kaynaklara erişim düşünülerek akıllı bir kütüphane olarak tasarlanan bu hayır eserinin yapımını üstlenen Halit Beyin eşi ve evlatlarına teşekkür ederim. İnşallah bunun devamını da bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kurdele kesimi ile dualarla kütüphanenin açılışı yapılırken, daha sonra Başkan Büyükkılıç, protokol ile birlikte açılış töreni gerçekleştirilen Halit Özkaya Kütüphanesi’ni gezdi.

25 BİN BASILI KİTAP, 22 BİN E-KİTAP, 3 BİN SESLİ KİTAP VE 100 SÜRELİ YAYIN

‘Kütüphaneler Şehri’ Kayseri’de hizmet vermeye başlayan Büyükşehir Belediyesi Halit Özkaya Kütüphanesi’nde 25 bin basılı kitap, 22 bin e-kitap, 3 bin sesli kitap ve 100 süreli yayın yer alırken, kütüphane, 450 kişi kapasiteli, bilgisayar bölümü, sesli ve sessiz çalışma alanı, çocuk kitaplığı bölümü, kafeterya, gençlere yönelik grup çalışma odası, ücretsiz internet hizmetleri ile Kayseri halkına hizmet verecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir