Eğitim, Güncel

LGS heyecanı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 8. sınıf öğrencilerine yönelik Liselere Giriş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav başladı. Aileler ise kapıda heyecanla sınav sonunu bekliyor.

MEB tarafından 8. sınıf öğrencilerine yönelik Liselere Giriş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav başladı. Öğrenciler okullarda sınava girdi. Kayseri’de sınav yerine gelen öğrenciler kimlik kontrolünün ardından görevliler tarafından sınava girecekleri sınıfa yönlendirildi. Yağmur yağışı nedeniyle aileler arabaların içinde çocuklarını bekledi.
ÖĞRENCİLERİN HEYECANINA AİLELERİ DE ORTAK OLDU
Okulda sınava giren öğrencilerin aileleri de heyecanlıydı. Sınava giren çocuğunu bekleyen Süreyya Özbilge, “Bugün sınava girdiler hayırlısı olsun. İnşallah istediğimiz gibi sonuçlanır. ‘Heyecan yapmayın kısmette ne varsa o olur’ dedik. Çocuğum stresliydi. 7 gün okulu olması onu çok zorladı. Hem hafta içi hem hafta sonu okulda olmaktan sıkıldı. Son zamanlarda ders çalışmayı biraz bıraktı. Ben de çok zorlamadım artık kısmette ne varsa diyorum. Hedefi değişiyor. Bir ara öğretmen olmayı istedi. Sonra tasarımcı olmak istedi. Bundan sonrası kısmet diyorum. O da kısmete bıraktı bende kısmete bıraktım” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir