Güncel, Teknoloji & Bilim

Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası başladı

Kayseri’de gerçekleştirilen 5. Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası’nda 74 ilden birinci olan öğrenciler ter döktü.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu (TAZOF) organizesiyle 5. Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası açılış töreni bugün Kadir Has Kongre ve Kültür Merkezinde yapıldı. 74 ilde birinci olan öğrenciler turnuvada yarıştı. İlkokul kategorisinde Eqilibrio, Q-bitz, Mangala, Pentago ve Küre kategorilerinde yarışırken; ortaokul öğrencileri Kulami, Reversi, Mangala, Pentago ve Küre kategorilerinde yarışıyor.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek turnuva açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Hepinizi Kayseri’de ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduğumu belirtmek istiyorum, Kayseri’ye hoş geldiniz” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da, “Federasyon başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu olimpiyatın birincilerini buraya getirmesiyle ilgili isabetli bir çalışma olduğunu söylemek istiyorum. Zekanın ve aklın merkezine geldiniz, hoş geldiniz. İl birincilerini ağırlıyoruz. İnanın o kadar sorumluluk hissettik ki bu çalışmada emeği geçenlere teşekkür ederiz. Şehrimize teşrif edip tanıma fırsatı buldunuz” ifadelerini kullandı.

Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyon Başkanı Şaban Kurt ise, “Burada bulunan il birincisi çocuklarımız önce okullarında sonra ilçelerinde sonra illerinde yarışıyorlar ve illerinde birinci olanlar Türkiye finali için burada ter dökecekler. Bu turnuvalarda yıl boyunca 1 milyon çocuk müsabakalara katılıyor ve bu çocukların yapmış olduğu müsabakalardan sonra her il birincileri Türkiye finali için ter dökmeye her yıl bir şehre geliyor. Bizim turnuvamızın bir mottosu var, kaybedeni olmayan bir turnuva çünkü çocuklarımız akıl ve zeka oyunlarını oynamaya başlamakla aynı zamanda kazanmaya da başlıyorlar” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir