Eğitim, Güncel

Okullarda ‘Sınıf Annesi’ uygulaması kaldırıldı

KAYSERİ (1HA-ÖZEL) – Milli Eğitim Bakanlığı tarafından son günlerde tartışma konusu olan ‘sınıf annesi’ uygulaması yasaklandı. Bazı veliler bu uygulamanın kaldırılmasını desteklerken bazı veliler ise sınıf annesi uygulamasının devam etmesi gerektiğini ifade etti.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda sınıf annesi ve benzeri adlar altında mevzuatta yer almayan uygulamaların olmaması adına okulların uyarılması ve gerekli tedbirlerin alınmasını istendi. Alınan kararla sınıf annesi uygulaması ise kaldırıldı.
Sınıf annesi uygulamasının kaldırılmasının doğru bir karar olduğunu ifade eden öğrenci velisi, “Çok iyi oldu. Neden diye soracak olursanız sınıf anneleri hem öğretmenlere karışıyorlardı. Hem okulun kitap alım satım işlerine karışıyorlardı. Dolayısıyla bir rant oluşuyordu. Kaldırdığı iyi oldu, bu önceden yoktu zaten sonradan çıktı. Kaldırılması çok iyi oldu” dedi.
Sınıf annesi uygulamasının kaldırılmaması gerektiğini, bu uygulamanın öğretmen için bir yardım olduğunu ifade eden bir diğer öğrenci velisi ise, “Sınıf anneliğinin kaldırılması hiç iyi bir şey değil benim görüşümce. Hangi konuda olursa olsun öğrencilerin herhangi bir sorununda ek bir yardım olmuş oluyor. Öğretmen için de iyi olur, veliler için de çocuklar için de. Çocukların öğretmenden haberi olmuyor bazen. Öğretmenin çocuklardan haberi olmuyor ama bunu sınıf annesi olursa yani bir yedekte bir bilgi sahibi olmuş olur. Doğru bulmuyorum sınıf annesinin olması daha iyi, hiçbir sakınca görmüyorum ben. Faydası var, zararı yok” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir