Güncel, Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeybek, “YSK emsali görülmemiş bir yanlış karara imza atmıştır”

CHP Kayseri İl binasında yapılan toplantıya katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, “Maalesef her şey 31 Mart gecesi milletin attığı iradeyle şekillenmiyor. Isparta’nın Aksu ilçesinde CHP 1 oy ile ikinci oldu. YSK’ya yapmış olduğumuz tüm itirazlara rağmen iptal etmedi. AK Parti 1 oy ile kazansa bütün seçimleri iptal etmeyen YSK Pınarbaşı’nda yüzde 2’nin üzerinde bir oy farkına rağmen, seçim kurulu başkanına karşı hakaretler, darp girişimlerine rağmen YSK emsali görülmemiş bir yanlış karara imza atmıştır’ dedi.

CHP Kayseri İl binasında yapılan toplantıya katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, “Türkiye’de toplamda 66 milyon insan büyükşehirlerde yaşıyor ve biz bunların tam 44 milyonunun hizmetini yapıyoruz. Türk sanayisinin ekonomisinin yüzde 80’ninden fazlasını CHP’li belediye başkanlarının yönettiği kentler belirliyor. Biz bu seçimlere giderken VHP neyi ortaya koydu da Türk milleti uzun bir aradan sonra yüzde 38’lik bir oy oranıyla CHP’yi birinci parti yaptı. Bizim işimiz gücümüz belediye. Topluma israfa, borca, şatafata, yolsuzluklara dayanan, kamu kaynaklarıyla yandaşlarını zengin etmeye, kendi ve ailesinin arazilerini imara açarak kısa vadede zengin olmaya çalışan AK Parti belediyeciliğinin yerine halkçı, toplumcu, kamucu bir belediyecilik anlayışını bu topluma vadettik. Aynı zamanda son 5 yıl içinde tüm Türkiye’de somut biçimiyle yaptığımız uygulamalarla bunu başaran belediye başkanlarımızı da örnek gösterdik. Bütün belediyelerimizi toplumun önüne koyduk ve dedik ki; biz belediyecilikte daha az parayla daha çok iş yapıyoruz. Vatandaş Ankara’da lunapark adı altına dinozor parklarına 800 milyon eurodan fazla paranın çarçur edildiğini gördü. Belediye meclisi üyelerinin, belediye başkanlarının ve avenelerinin uçaklarla Kore’ye Japonya’ya kamu kaynaklarıyla uçarak milyonlarca euroluk harcama yaptıklarını gördü. Köyler daha fakirleşti, tarımsal destekler azaldı, alt yapı hizmetlerinde beklenilen hizmet yapılmadı” ifadelerini kullandı.

‘BİZE OY VERMEYEN SEÇMENLERİNDE OYUNU ALARAK YENİDEN DENİZ YAĞAN’I BELEDİYE BAŞKANI YAPACAĞIZ’

YSK’nın emsali görülmemiş bir karar aldığını söyleyen Zeybek, “Türkiye’de bugüne kadar arka bahçe gördüğü CHP’nin de oy almakta çok zorluk çektiği köyden dönüşen mahallelerde oy oranımız belki de tarihin en yüksek seviyesine çıktı. Maalesef her şey 31 Mart gecesi milletin attığı iradeyle şekillenmiyor. Isparta’nın Aksu ilçesinde CHP 1 oy ile ikinci oldu. YSK’ya yapmış olduğumuz tüm itirazlara rağmen iptal etmedi. AK Parti 1 oy ile kazansa bütün seçimleri iptal etmeyen YSK Pınarbaşı’nda yüzde 2’nin üzerinde bir oy farkına rağmen, seçim kurulu başkanına karşı hakaretler, darp girişimlerine rağmen YSK emsali görülmemiş bir yanlış karara imza atmıştır. Milletin iradesinden daha büyük bir irade tanımıyoruz. Biz seçimlerde birinci parti olduk. Ama bugün sandık milletin önüne gelse yüzde 50’nin üzerindeki bir oy oranıyla biz tüm Türkiye’de birinci olacağımız iddiamızı daha da açık bir şekilde söylemeyi sürdüreceğiz. CHP Genel Başkanımız Özgür Özel’in ilettiği mesaj; ‘biz Pınarbaşı’nda oylarımızı artıracağız. Bize oy vermeyen seçmenlerinde oyunu alarak yeniden Deniz Yağan’ı belediye başkanı yapacağız” şeklinde konuştu.

‘MİLLETLE DİDİŞEN KAZANAMAZ’

Hizmette yarışılması gerektiğini dile getiren CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, “Bizim arzumuz, bizim isteğimiz. Pınarbaşı halkının özgür iradesi sandığa nasıl yansıdıysa, sandıktan da öyle çıkması Pınarbaşı göz veriyor, nüfus veriyor. Tarımıyla, ticaretiyle Kayseri’nin en büyük ilçelerinden bir tanesiydi ama bugün geldiğimiz noktada Pınarbaşı’nın durumunu hepiniz görüyorsunuz. Pınarbaşı’nda çalışan memurlarımız ne yazık ki Pınarbaşı’nda yaşamıyorlar, Kayseri’ye geliyorlar. Pınarbaşı’nın 60 köyünün camisinde imamı yok. Pınarbaşı’nın okullarının öğretmen açığını hepiniz biliyorsunuz. Pınarbaşı okullarda, sınavlarda başarısız, Pınarbaşı’nda istihdam yaratılamıyor, Pınarbaşı’nda tarım ve hayvancılık geriliyor, nüfus geriliyor. Biz hizmet siyaseti yapalım diyoruz onlar vatan bayrak, ezan susmaz diyorlar. Biz Pınarbaşı’nda istihdam yaratalım, gençlerimizi Pınarbaşı’na kazandıralı, fakülteleri genişletelim, öğrenci sayısını artıralım. Onlar diyorlar ki ezan susmayacak, bayrak inmeyecek. Bakın ben ertesi gün yaptığım açılamada da şunu açıkça ifade ettim, seçimin sonuçlarını hala algılayamadılar, analizini yapamıyorlar” diye konuştu.

CHP Kayseri İl Başkan Yardımcısı Niyazi Ünalmış ise, “31 Mart yerel seçimlerini geride bıraktık, Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’de birinci parti haline gelmiştir. Türkiye’de nüfusun yaklaşık 3’te ikisini, Türkiye ekonomisinin ise yaklaşık yüzde 75’ini yönetebilir hale gelmiştir. Şüphesiz Kayseri’de il örgütlerimizin, ilçe örgütlerimizin, belediye başkan adaylarımızın örgütlü çalışmalarıyla Kayseri’de de başarı sağlamış ve 4 belediyeyi kazanmış durumdayız. Malum Pınarbaşı seçimlerini biz kazandık, kazandığımız seçimler yargı mercileri ve siyasi kararlarla iptal edildi. Biz iptal edilen seçimin sonucunda yeniden kazanacağız. Yine çalışmalarımızı yürüteceğiz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir