Asayiş, Güncel

78 hayvan kurtarıldı

Kocasinan’da yoğun kar yağışı sonrası çökme tehlikesi geçiren ahır, ekiplerin müdahalesiyle yıkılmaktan kurtarıldı. Ahırda yaşayan hayvanlar da telef olmaktan kurtuldu.

Kayseri’nin Himmetdede Mahallesi’nde hayvan yetiştiriciliği yapan Abdullah Özkan, yoğun kış şartları sebebiyle ahır çatısının olumsuz etkilendiğini söyleyerek belediye ekiplerinden yardım istedi. Ekipler, portatif çadırı bölgeye ulaştırarak, büyükbaş ile küçükbaş hayvanları telef olmaktan kurtardı. Ekiplerin müdahalesi ile ahır çatısı da direklerle güçlendirilerek çökmesi engellendi.

‘İMDADIMIZA KOCASİNAN BELEDİYESİ YETİŞTİ’

Yetiştirdiği hayvanların telef olmasının önüne geçilen Abdullah Özkan, ekiplere teşekkür etti. Devletin hayvancılığa vermiş olduğu teşvikle 3 yıl önce şehirden köye göç ettiğini belirten Özkan, “Şehirdeki evimi satıp, köye yerleştim ve hayvancılıkla uğraşıyorum. Yoğun kar yağışının ardından yaşanan tipi nedeniyle ahırımızın bir bölümünün çatısı çöktü. Büyükşehir ve Kocasinan Belediyesinden yardım istedim. Büyükşehir’in sağladığı demir direklerle çatıyı güçlendirdik ama çatı iyice akmaya başladı ve üstündeki kar yükünü çekemez hale geldi. Bu olumsuzluk yüzünden bir danamızı da soğuktan kaybettik. Allahtan tam çatı tamamen çökecekti ki imdadımıza Kocasinan Belediyesi yetişti. Belediyemizin gönderdiği çadıra 60 küçükbaş hayvanımızı yerleştirdik. 18 büyükbaş hayvanımızı da komşularımıza verdik, onlar bakıyor” diye konuştu

‘HER ŞARTTA VATANDAŞIMIZIN YANINDAYIZ’

Mağduriyet yaşayan vatandaşa ‘geçmiş olsun’ temennisinde bulunan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar da, “Vatandaşlarımıza en iyisini sunmak ve sorunlarına çözüm üretebilmek için elimizden geleni fazlasıyla yapmaya çalışıyoruz. Her zaman ve her şartta vatandaşımızın yanındayız” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir