genel haber, Güncel

Kayseri İl Müftüsü Yusuf Akkuş: “Üç aylara girmiş bulunmaktayız”

Kayseri İl Müftüsü Yusuf Akkuş, Müslümanlarca kutsal kabul edilen “üç aylar” döneminin pazar günü itibarıyla başlayacağını duyurdu.

Kayseri İl Müftülüğünde yapılan basın toplantısında ‘üç aylar’la ilgili açıklama yapan Akkuş, “Halkımız arasında ‘üç aylar’ olarak bilinen rahmet, bereket ve mağfiret mevsimine bir defa daha girmiş bulunmaktayız. 2 Şubat 2022 Çarşamba ‘üç aylar’ın ilki olan Recep ayının birinci günü, bu ayın ilk Cuma gecesi olan 3 Şubat 2022 Perşembe akşamı da Regaib Kandili’dir” dedi.

Akkuş, mübarek aylarla ilgili bilgilendirmede bulunarak, “Üç aylar, kameri takvime (ay takvimi) göre, Recep, Şaban ve Ramazan aylarıdır. Hicri takvimin yedinci ayı olan Recep’in ilk perşembe gününü cumaya bağlayan gece dini kültürümüzde Regaip Gecesi diye adlandırılır. Recep ayı bir yandan Şaban ve Ramazan ile birlikte hem üç aylar diye bilinen mübarek zaman dilimi içinde, hem de zilkade, zilhicce ve muharrem ile birlikte haram aylar olarak bilinen hürmetli zaman dilimi içinde yer alır” diye konuştu.

İl Müftüsü Yusuf Akkuş, Kayserililerin üç aylarını ve Regaib Kandili’ni tebrik ederek açıklamasını tamamladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir