Güncel, Renkli Sayfalar

Sevgililer Günü’nde nostaljik ürünlere yoğun ilgi

KAYSERİ (1HA – ÖZEL HABER ) – Sevgililer Günü’nün gelmesiyle birlikte hediyelik eşya satan yerlerde yoğunluk yaşanıyor. Vatandaşlar, sevdiklerine daha çok nostaljik hediyeler almayı tercih ediyor.

Evli çiftler, nişanlılar, sevgili olanlar için anlamı çok büyük olan 14 Şubat Sevgililer Günü’ne saatler kaldı. Bu nedenle birçok sevgili, hediyelik eşya almak için çarşının yolunu tuttu. Hediyelik eşya satan yerlerde yoğunluk yaşanıyor. Vatandaşlar, hem anlamlı hem uygun fiyatlı ürünler seçmeye çalışıyor. Hediyelik eşya satan esnaflardan Cemal Molu, vatandaşların genellikle nostaljik hediyeler almayı tercih ettiğini söyledi. Molu, “Şu anda insanlar eşine, sevgilisine nostalji radyo, plak, pikap gibi hediyeleri tercih ederek eskiye dönüş yapıyorlar. Bizler de fiyat noktasında mevcut ekonomik durumu da gözeterek elimizden geldiğince insanları üzmemeye çalışıyoruz. Kampanyalar yapıyoruz. Mesela pikabın yanında plak hediye ediyoruz. Radyonun yanında USB hediye ediyoruz. Bir şekilde çarkı döndürüyoruz. Sevgililer Günü’nün gelmesiyle satışlarımız arttı” diye konuştu.

“İNSANLAR ESKIYE DÖNÜYOR”

İnsanların eskiye özlem duyduğunu da belirten Molu, “Şu anda kaset üretimi yapılmıyor. Kasetin üretimi olsa satacak. Çünkü eskiye dönüş aşırı yoğun. Plak’ta yoğun bir talep olduğu üretimi yapılıyor. Herkes yeniden sıkıldı. 20’li yaşlardaki genç insanlar, lise okuyan, üniversite okuyan gençler şu anda hepsi kaset almaya geliyor. Diyorum ki dinleyecek misiniz? ‘Hayır abi arşiv yapıyoruz, evimize koyuyoruz, mutlu oluyoruz’ diyorlar. 20’li yaşlardakiler kaseti tercih ediyor. Orta yaş kesimindeki insanlar plak tercih ediyorlar” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir