genel haber, Güncel

Yıkımı yapılacak olan binanın sakinleri: “Mağduruz”

Kahramanmaraş merkezli depremlerden şehrin merkezinde bulunan bina da büyük zarar gördü ve bina yetkililer tarafından boşaltıldı. Yıkımı yapılacak olan binanın sakinleri mağdur olduklarını dile getirdi. Bina sakini Minnet Özdilek, “Kimse bizimle ilgilenmiyor. İsviçre’den geldik. Şu anda otelde kalıyoruz. Hiçbir yetkiliyle konuşamıyoruz. Mağduruz, derdimizi nereye anlatacağımızı da bilmiyoruz. Yardım yok. Çünkü afet bölgesi değil. Şu anda hiçbir şeyden haberimiz olmadan bekliyoruz. Taşımacılar bizden yüklü miktarda para aldı” dedi.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçesinde 7,7 ve 7,6 şiddetinde meydana gelen 2 depremde 10 il yıkıcı oranda büyük hasar aldı. Asrın felaketi olarak nitelendirilen deprem sonrası Türkiye yasa boğuldu. Çevre illerden de şiddetli şekilde hissedilen deprem Kayseri’den de hissedildi ve bazı binalar hasar aldı. Şehrin merkezinde yer alan bina ise artçı sarsıntılardan büyük zarar gördü. Riskli bina yetkililerden tarafından boşaltıldı. Kocasinan İlçesi Gevhernesibe Mahallesi’nde bulunan bina çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı. Mağdur olduklarını ifade eden bina sakini Minnet Özdilek, “Kimse bizimle ilgilenmiyor. İsviçre’den geldik. Şu anda otelde kalıyoruz. Hiçbir yetkiliyle konuşamıyoruz. Mağduruz, derdimizi nereye anlatacağımızı da bilmiyoruz. Haseki’ye, Elitaş’a, Taner Yıldız’a yazı yazdık. Bu konuya yönelik hiçbir cevap alamadık. Haftaya avukatlarla görüşeceğiz. Deprem sigortamız var. Hasar tespiti yapılmadı. Yardım yok. Çünkü afet bölgesi değil. Şu anda hiçbir şeyden haberimiz olmadan bekliyoruz. Taşımacılar bizden yüklü miktarda para aldı. 10 bin liraya anlaştığımız taşımayı 60 bin liraya mal ettiler. Anlamadığım noktada şu, her an yıkılabilir dediler ama eşya taşımak için içeri 200 kişi girdi. Bu nasıl oluyor ben anlamadım. Tabi taşımacılarda haklı can güvenliği tehlikesi var. Onlara da hak vermek lazım ama her taşımada 10 bin lira istediler. Mecbur kaldık o parayı vermeye. Hala da eşyalarımızın yüzde 60’ıda içeride duruyor. İnşallah devletimiz bu konuda bize yardım eder” ifadelerini kullandı.

‘RESMEN KENDİ MALIMIZI YAĞMALADIK’

Eşyalarının tamamını alamadıklarını ve mağdur olduklarını belirten Nezaket Özdilek, “Deprem anında burada değildik. Biz yurt dışında yaşıyoruz. Depremden 4 gün sonra bize acil gelin denildi. Öncesinden denilmişti tehlikeli, bu yüzden yıkım olacak diye. Sonra yarın yıkılacak hemen gelin dediler. Eşyalarımızı alırken çok rezillik çektik. Yarısını aldık, yarısını alamadık. Taşımacılar tehlikeli olduğunu, can güvenliklerinin olmadığını söylediler. Resmen kendi malımızı yağmaladık. En azından asansör kursalardı. Bizde eşyalarımızı alabilirdik. Hatırlarımız, özel eşyalarımızın yarısını aldık. Yarısı kırıldı, yarısı döküldü, mağduruz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir