Köşe Yazıları

KAYSERİSPOR’UN UMUDU LİGİN 2. YARISIN DA

Süper  Lig’deki temsilcimiz Kayserispor, ilk yarıyı farklı Fenerbahçe yenilgisi ile kapattı.

Ara verilmeden başlayacak ikinci yarıda zorlu maçlar bekliyor tüm takımları. Bir yanda şampiyonluk mücadelesi, bir yanda küme düşme mücadelesi  yaşanacak.

İlk 20 maçın da 19 puan toplayabilen Sarı-Kırmızılı ekip, ligde kalabilmek için mutlaka 40 puan üstünü bulmak zorunda. 21 takımlı ligden 4 takımın düşecek olması işi daha da zorlaştıracak.

Dan Petrescu ile 3 maça çıkan 1 galbiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi alan takım, Başakşehir maçını kazanarak taraftarlarını umutlandırmıştı.

Ne var ki Fenerbahçe deplasmanın da ortaya konan futbol bu umutları yeniden karamsarlığa bıraktı. Fenerbahçe’nin gücü ortada olmasına ortada ama, hemen hemen hiç pozisyon bulamaması, umut bağlanan oyuncuların kayıpları oynaması bu farklı sonucu doğurdu.

İlk yarıda 20 puan hedeflendiği daha önceki haftalar da açıklanmıştı. Aslında bu hedeften sadece 1 puan geride ve üstteki takımlarla arada ki puan farkı fazla değil.

Ara transferde kadroya katılan futbolculardan istenen performans alınırsa , denk takımlara karşı maç kazanma şansı artar.  Ancak bir futbolsever olarak anlamadığım bazı noktalar var.

Kanga diye bir golcümüz var. Attığı gol 2. Performans bana göre tatmin edici değil. Ancak tüm hocalar yeterinden fazla şans verdi. Sonuç ortada. Bu ve benzeri futbolcular da bizim göremediğimiz  ne var acaba ? Ya da iyi oyuncuyu neye göre değerlendireceğiz ?

İlk yarı da kaleci Doğan dışında kazanılmış oyuncu yok. Çabalayan, mücadele eden oyuncular elbette var. Yeterli olsalardı puan cetvelinde daha yukarılar da olurduk .Nurettin ve Emre gibi gençler bence daha çok şans bulmalı.

Umudu kaybetmeden, her geçen haftanın aleyhimize çalışacağını bilerek, ara verilmeden başlanacak olan ikinci yarının ilk haftalarında alınacak puanlar moralleri yükseltecek ve takımın ligdeki kaderini belirleyecek.

Bir süre belki de seyircili maçların oynanmaya başlayacak olması da takıma başka bir hava getirecektir. Her şeyden önemlisi  isim olarak iyi gibi görünen ara transferlerin takıma uyum ve katkılarının yüksek  olmasıdır.

Kötü rüya görmek istenmiyorsa son hafta çırpınışlarına iş bırakılmamalı, geçen yıl pandeminin  küme düşmekten kurtardığı takım durumuna düşülmemelidir.

İbrahim ALTUNTAŞ
Latest posts by İbrahim ALTUNTAŞ (see all)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir