Köşe Yazıları

SAADET PARTİSİ YÖNETİCİSİ AYAĞINA SIKIYOR !

Tüm dünya pandemi belası ile uğraşmaya ve aşı ile çözüm bulmaya çalışırken, bazı ülkelerde aşı karşıtı eylem ve söylemler devam ediyor.

Ülkemizde de hızlı başlayan ve umutlu bir gidiş gözlenen aşılama da, bir takım kişi ve kuruluşların “karşıtlık” açıklamasının ardından hız kesilir gibi oldu. Toplumsal bağışıklık için şu anda başka bir seçenek görülmezken, özellikle siyasilerin aşı karşıtı söylemi tepkilere neden oluyor. Kayseri, bir yandan aşılamada Mavi’ye dönme çabası verirken, Saadet Partisi Melikgazi İlçe Başkanı Sinan Aktaş, karşıtlık dozunu artırdı. Sosyal medyadan yaptığı açıklamalarda, durumu siyonizmin oyunu, virüs yok, zaten bu grip,aşı olanla olmayan aynı oranda iyileşiyor veya ölüyor, yapılan aşıyı” sıvı” olarak niteleyen sözleri, başta Kayseri Tabibler Odası olmak üzere bir çok kesimden ağır eleştiriler aldı.

Bir siyasi parti temsilcisinin halkın neredeyse tek umudu olan aşı için akıl almaz ifadeler kullanması düpedüz ayağına sıkmak anlamını taşır. Toplum, siyasilerin olumlu ya da olumsuz tüm açıklamalarından az veya çok etkileniyor.  Sinan Aktaş’ı mahalle çalışmaları nedeniyle Kayseri’de siyasetin öne çıkan isimlerinden birisi olarak görüyorduk. Ne yazık ki son çıkışları saçmalamaktan başka bir şeye benzemiyor.

Hükümet politikalarını, uygulamaları eleştirebilirsiniz. En doğal hakkınız. Ancak bir siyasi parti bilimi redderek bir yere varamaz.
Ayrıştırıcı, aşılamanın Müslümanlara yönelik bir uygulama gibi göstermek gelişmelere başka bir gözle bakmak demektir. Bir çok ülke aşının bu virüsü ortadan kaldıracak tek çare olduğunu kabul ederken, bizim toplumumuzda, sokak dedikoduları ile karşıtlık ortaya koymak ne kadar doğru tartışılır.

Kayseri Tabib Odası Başkanı “ buna karşı olmak açıkça terörizmdir” diyor.

“İnsanların ölümüne neden oluyorsunuz diyor.”

“Bilime saygısızlık ediyorsunuz” diyor.

Altına imza atıyorum.

Her kim yaparsa yapsın, şu an başka çare yoksa karşı olmanın anlamı da yok.

Temsil ettiğiniz kesim böyle inanıyor olabilir. Ama siyasetçi herkese hitap etmek zorundadır. Sağduyulu olmak, bu tür bir uygulamayı teşvik etmesi gerekir.

Aşı olmadığı için ağır hasta olan, hayatını kaybeden herkesin sorumluluğunu omuzlarına almak istemeyen siyasetçi dikkatli davranır.

Saadet Partisi’nin genel görüşü bu olabilir. Bireysel olarak inanmayanlar da olabilir. Ama topluma karşı sorumluluk duyan birinin ağzından bu tür ifadeler çıkmaz sayın Aktaş.

Siz aşı olmayabilirsiniz.

Ama topluma doğru örnek olmuş olmazsınız.

Ayağınıza sıkmaya devam edin, siz bilirsiniz.

İbrahim ALTUNTAŞ
Latest posts by İbrahim ALTUNTAŞ (see all)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir