Köşe Yazıları

GERÇEKTEN GELİYOR MU GELMEKTE OLAN ?

Siyasetin cılkı çoktan çıkmıştı çıkmasına da, son zamanlarda iyice zıvanadan çıkmış görünüyor.  Ne iktidar tarafı ne yaptığının farkında, ne de muhalefetin iktidar olma gibi bir planı,programı var.

Kediler Günü’nde mama dağıtmalar, kar yağışı sulumuydu tarsi 3-5 kişiyle yapılan  meydan, pardon basın açıklamaları, gündemle alakası olmayan sırf açıklama yapmış olmak için yapılan Sedef Kabaş açıklaması falan.

Yahu, Dünya’da savaşlar çıkmış, ekonomide ekmek,akaryakıt,market fiyatları uçmuş kimse bunlardan dem vurmuyor.

Batsın sizin siyaset anlayışınız.

Ne kadar ekran meraklısıymışınız ?

Belediyelerin basın bültenleri ise tam evlere şenlik. Ona ziyaret, bu geldi, o gitti, çiçekler ekiliyor falan filan. Eğitim merkezi açılıyor koskoca bir başkan fotoğrafı. Yahu adam utanır her yere fotoğrafını astırmaktan. Bir süre sonar kendi heykellerini dikmeye başlarlarsa şaşırmam.

Çünkü siyaset dedim ya zıvanadan çıkmış.

Gündemi örtmeye çalışan iktidar yanlıları ve belediyeler bir tarafta, geldi geliyor gelmekte olan diye 50 yıldır türkü söylemekten usanmayan bir muhalefet gerçek gündemden uzak        “şov” yapıyorlar.

Fotoğraf çektirmenin bile bir adamı var. Yayılmış beyefendiler hala kendilerini emekli oldukları kurumun müdürü sanıyorlar.

Anketlerde insanlar neden bu kadar kararsız kalıyor ?

“Aşağı tükürsen sakal,yukarı tükürsen bıyık”ta ondan.

Al birini, vur ötekine.

Avunma siyaseti.

Geldi geliyor gelmekte olan modası başladı şimdi de.

Siyasetin çömezleri bir şey üretmek yerine birinin ortaya attığı sloganlarla  başarılı olacaklarını sanıyor.

Birbirinin bacağına sarılarak, olası bir iktidara ortak olmak isteyen bir Millet cephesi, her geçen gün kontorlü elden kaçıran bir Cumhur cephesi vatanadaşın derdinden uzak, zabıta denetimi ile ekonomi düzeltme derdinde !

Vay güzel ülkemin haline.

Neye iyi neye kötü diyeceğimizi şaşırttılar.

Bu kafayla gelecek olan da korkarım gelemeyecek. Olan yine gariban vatandaşa olacak diyeceğim de, vatandaşın da  “doğru”yu bulmak istediğinden emin değilim.

İbrahim ALTUNTAŞ
Latest posts by İbrahim ALTUNTAŞ (see all)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir