Köşe Yazıları

BU HALE NASIL GELDİK ?

Son günlerde kimi dinlesem ağız dolusu şikayet.

Kimi çevre düşmanlarından, kimi  mültecilerden, kimi gurbetçilerden, kimi gençlerden, kimi kadınların-kızların giyim tarzından şikayet ediyor.

Çoğu da haksız değil.

Öyle akıl almaz, insanlıkla bağdaşmaz olaylara tanık oluyorsunuz ki “ az bile” diyesiniz geliyor.

Bir kısım esnafın keyfi “zam”ları, işi fırsatçılıktan çıkartıp ahlaksızlık boyutuna getiriyor. Enflasyon falan hikaye. Kazık atmak için fırsat arayan o kadar çok ki.

Bir gün önce yediğiniz dürümü ertesi gün aynı fiyata yeme garantiniz yok. Dürümcüsü öyle de, dondurmacısı farklı mı : Hemen etiket değişiyor. Nasıl olsa memleket dolar, Euro cenneti ! Keklikler de gelmiş, oh ne ala…

Bas gaza !

Parklar pislikten geçilmiyor. Belediye hiç bakmıyor falan diyenler var ama, sorun belediye değil. Şemşamer mezhepli tiplerin başına adam dikecek hali yok ya belediyenin.  Pet, poşet, bardak, karpuz kabuğu, çocuk bezi, mısır püskülü ne ararsan var. Bir tek insan(!) yok galiba parklarda. Spor veya çocuk oyun aletlerini kırmak için nasıl bir düşmanca tekmeliyor yeni yetme bebeler…

Hele o kaldırım ve parkları resmen işgal etmiş motorlu kuryeler, sürü halinde gezen motorsikletliler, bisikletliler…Çarpmamak için siz kaçmak zorundasınız. Kaldırıma park etmiş halk otobüslerini, cart cart korna çalmayı alışkanlık haline getirmiş tramvayları saymıyorum daha.

Ya o erkeklerden beter küfürlerle konuşan kızlara ne demeli ?

Cümlesini küfürle bitiren garip kılıklı genç erkekler neyin nesi ?

Kültürden, sanattan, siyasetten, ekonomiden uzak günü  lay lay lomlarla geçirmekten başka kaygısı olmayan bir nesil !

Zeka tavan yapmış yapmasına ama, amacı için kullanan o kadar azınlıkta ki…

Çalıştıkları ülkelerde kurallara yüzde 100 uyan vatandaşlarımız kendi ülkelerine gelince bir garip oluyorlar.  Kural yok, ukalalık diz boyu, üstüne üstlük bir de cebindeki Euro ile seni ekonomik olarak eziyor.

Bulunduğu ülkede hiç hamburger yememiş gibi saldırıyor burgerciye. Bir de “ aaaa ne kadar ucuz” demez mi ? Bu ülkede emeklinin hala asgari ücretin altında maaş aldığından habersiz “ucuz” nutuk atıyor.

Ya biz nasıl bir toplum olduk ?

İçimizdeki umut kırıntıları günden güne azalıyor.

Hangi derdimize yanalım ?

Eskiden beri “eğitim şart”  diyerek bu olanlara karşı bir teselli buluyorduk. Artık eğitim de yetmiyor demek ki. Ya da hangi eğitim şart ?

Kimse kusura bakmasın ama, bu durum nasıl olur bilmem ama değişmezse, vay ki gelecek nesillerin haline vay !

İbrahim ALTUNTAŞ
Latest posts by İbrahim ALTUNTAŞ (see all)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir