Köşe Yazıları

BİRAZ EKONOMİ, BİRAZ SPOR

Ulusal televizyon kanallarının “kadrolu” yorumcuları gibi bizde her konuda ahkam mı kesiyoruz acaba diye düşünerek, yazmaya başlıyoruz.

Asgari ücret  8 bin 500 TL oldu diye zil takıp oynayanlar, biz nasıl ödeyeceğiz diye yakınan esnaf,iş insanı, aman zam gelmişken ver gazı diyerek etiket değiştirmeye yetişemeyen bizim “ahlaklı,dürüst,hayırsever” marketçilerimiz hepsi bizim ilgi alanımıza girince yazmak geliyor içimden. Yazmakla kalmayıp başka şeylerde söylemek geliyor ama neyse…

Fırsatçılık ya da ahlaksızlık almış başını gidiyor. Denetim hak getire. Herkesin eli garibanın cebinde. Yılbaşında emekliye ve memura da zam  verildi mi değme fırsatçıların keyfine. Zam gelen emekli,memur,asgari ücretli sevinen fırsatçı esnaf !…

Nefes aldırmıyorlar vatandaşa.  Bir aldığınızı bir gün sonra bile aynı fiyata alacağınızın garantisi yok. Öyleyse asgari ücret artmış, emekliye zam verilmiş boşuna.

Bırakın zam vermeyi. piyasadaki fırsatçıları,ahlaksızları terbiye edin yeter.

Memleket bu  “ahlaksızların” adam  olduğu gün düzelir.

Diğer yandan asgari ücretli pozitif ayrımcılık yapılan kesim haline geldi. En düşük ücret olması gereken asgari ücret, bir çok emeklinin maaşını katladı. Olmasın demiyoruz elbet olsun da  onca yıl devlete hizmet etmiş, ömrünün son demine gelmiş ve rahat yüzü görmemiş emekliye neden  “üvey evlat” muamelesi ?

Belki de biz yanılıyoruz.

Dedim ya bizim ekonomiden anladığımız ancak bu kadar. Gerçek yaşamın içinde olan biziz ve bizim olanın halinden anladığımızı düşünüyoruz.

Fırsat düşkünü “ahlaksızlara”dur diyecek  bir anlayışı görmek dileğiyle…

KAYSERİSPOR

Sipariş  veya atama diye nitelendirilebilecek yönetimlerin kulübü getirdikleri tablo ortada. Şimdi de 3 puan silme cezası aldık. Zor günlerin ayak sesleri olmaz umarım. Fakat anlamadığım bir nokta var. Bu duruma getiren yöneticiler neden tekrar  göreve getirildi ?

Onca borcu belediye çalışanlarından oluşan yönetim nasıl ödeyecek ?

Önceki dönem bakanların, belediye başkanların milletvekillerin cirit attığı bir spor kulübünün bu hale gelmesine şehrin gerçek sahipleri neden ses çıkarmaz ?

Bu aşamaya gelinceye kadar  sorunları çözemeyen ve yıllarca görevde kalanlardan kimse hesap sormayacak mı ?

Topu görse karpuz sanacaklar, kulübü bu bataktan çıkarabilir mi ?

Kulüp üzerinden yeterince beslenen siyasilerin ellerini çekme zamanı gelmedi mi ? Hep destekçiyiz demelerine rağmen neden  kulüp bu durumda ?

Sen,ben,bizim oğlan kafasıyla oluşturulan yönetimden ne bekliyoruz gerçekten ?

Bunları yazdık diye de yarın her şey düzelmeyecek biliyorum.

Sadece içimden geçenleri yazıya dökmek istedim. O kadar …

İbrahim ALTUNTAŞ
Latest posts by İbrahim ALTUNTAŞ (see all)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir