Eğitim, Güncel

‘Mesleki Ve Teknik Anadolu Liseleri Bilgi ve Kültür Yarışması’ gerçekleştirildi.

‘Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Bilgi ve Kültür Yarışması’ Kadir Has Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Yarışmanın sonucunda; Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 1., Melikgazi Kayseri Kadı Burhanettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2. ,İncesu Bekir Yazgan Yaşar çisal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 3. oldu.

Kayseri Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Mesleki Ve Teknik Anadolu Liseleri Bilgi ve Kültür Yarışması’ Kadir Has Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Çeşitli ders konularından sorumlu olan meslek lisesi öğrencileri rakipleriyle mücadele ederek birinci olma yolunda mücadele ettiler. Bilgi yarışmasına, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Öğretmenler ve öğrenciler katılım sağladı.

Meslek liselerinin öneminden söz eden AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı; “Meslek Teknik lisesinde okuyup meslek edinen geleceğe güvenle bakan koluna altın bileziğini takan gençlerimiz çok şanslı. Çünkü özellikle son dönemde ülkemizin yüksek öğretim sektörünün iç sıkıntılar yaşanıyor. Birçok insan yaklaşık 209 üniversitede eğitim görüyor, mezun oluyor ama bir çoğu maalesef belirli bir mesleği olmadığı için hayatının geri kalan kısmında çok ciddi sıkıntılar yaşıyor. Sizlerden bu sürece katkıda bulunmanızı bekliyoruz. Bu yarışmada bu projelerden bir tanesiydi. Çok da güzel başarılı bir süreç yaşandı. Ben bu işi organize eden hocalarımıza, müdürlerimize çok teşekkür ediyorum. Kayseri’de sadece meslek liseleri arasında böyle bir organizasyon yapıldı. Bu da size verilen değerin bir ifadesi katılan bütün gençlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Buraya gelip katılan 8 okulumuzu da ayrıca tebrik ediyorum. Buraya katılmak çok büyük bir gurur meselesi ve katılacak öğrencilerimizi şimdiden çok tebrik ediyoruz. Hepinize güzel ve mutlu bir yarın diliyorum” dedi.

Güçlü bir ülke olmak yolunda öğrencilerin her alanda başarılı olması gerektiğini ifade eden Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse; “Ülkenin gelişmesinde, kalkınmasında bilgi birikimi, beceri ve çalışma alışkanlığı olan bireyler yetiştirmek kritik öneme sahiptir. Mesleki eğitimin iki temel amacından bahsedebiliriz bir tanesi kişilere meslek kazandırmaktır bir diğeri de ülke ekonomisine katkı sağlamaktır. Bugün burada bilgi yarışması yapacağız. Meslek lisesi eğitimi ve öğrencilerimiz dediğimiz zaman bizim eğitim sistemimiz içerisinde bizim için en önemlilerden en değerlilerindensiniz. Bizim içinde bulunduğumuz coğrafyada güçlü olmamız çok önemli burada tek bir yol var siz öğrencilerin her alanda bilimde, sporda, sanatta, kültürde, kendinizi iyi yetiştirmeniz bu ülkenin geleceği bu ülkenin bekası demektir. Sizler büyük Türkiyenin sahibisiniz” şeklinde konuştu.

Yarışmanın sonucunda;
Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 1.
Melikgazi Kayseri Kadı Burhanettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2.
İncesu Bekir Yazgan Yaşar Çilsal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 3. oldu.

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı; “Meslek lisesi memleket meselesi”

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, “Birçok insan yaklaşık 209 üniversitemizde eğitim görüyor, mezun oluyor ama birçoğu maalesef belirli bir mesleği olmadığı için hayatının geri kalan kısmında çok ciddi sıkıntılar yaşıyor. Bizde o yüzden diyoruz ki ortaokul ve lise seviyesinde sizin gibi pırıl pırıl gençlerimizi meslek edinerek yetiştirelim, daha sonra kendi mesleklerinde uzmanlık edinmek için üniversitede veya meslek yüksekokulu okusunlar sonra da ülkemizin üretimine destek olsunlar ve ülkemizin şahlanmasında birer zincir halka oluştursunlar. Bizim de derdimiz bu o yüzden milli eğitim müdürlüğümüzle beraber ciddi çalışmalar yapıyoruz. Meslek lisesi memleket meselesi” dedi.

Kayseri Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Bilgi ve Kültür Yarışması’ Kadir Has Kongre Merkezin’de gerçekleştirildi. Burada konuşma yapan AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, meslek liselerinin öneminden bahsederek “Teknik lisede okuyup meslek edinen, geleceğe güvenle bakan, koluna altın bileziğini takan gençlerimiz çok şanslı çünkü özellikle son dönemde ülkemizin yüksek öğretim sektöründe ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Birçok insan yaklaşık 209 üniversitemizde eğitim görüyor, mezun oluyor ama birçoğu maalesef belirli bir mesleği olmadığı için hayatının geri kalan kısmında çok ciddi sıkıntılar yaşıyor. Bizde o yüzden diyoruz ki ortaokul ve lise seviyesinde sizin gibi pırıl pırıl gençlerimizi meslek edinerek yetiştirelim, daha sonra kendi mesleklerinde uzmanlık edinmek için üniversitede veya meslek yüksekokulu okusunlar sonra da ülkemizin üretimine destek olsunlar ve ülkemizin şahlanmasında birer zincir halka oluştursunlar. Bizim de derdimiz bu o yüzden milli eğitim müdürlüğümüzle beraber ciddi çalışmalar yapıyoruz. Meslek lisesi memleket meselesi, gerçekten gelişmiş ülkelere bakıyorsunuz hepsinde mesleki eğitim çok kuvvetli, sistemli” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir